Συνδικάτο Εργατ. Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής : Ψήφισμα εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης για Συλλαλητήριο 4 Νοέμβρη

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΥ ΠΛΑΣΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

ΓΙΑ “ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ” Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Δεν δεχόμαστε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, την εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας να μας πλασάρουν σαν σύγχρονο και προοδευτικό:

• Ένα νέο μοντέλο εργασίας και εργαζόμενων που θα είναι διαθέσιμοι 24ώρες το 24ώρο, 365 μέρες το χρόνο για να εργαστούν με τα ελάχιστα όποτε, όσο, όπως και από οπουδήποτε επιθυμεί ο εργοδότης.
  • Ένα δημόσιο σύστημα υγείας σμπαραλιασμένο που με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων μας στέλνει σε ιδιωτικές λύσεις
  • Ένα νέο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά (ρεύμα, τηλέφωνο, ψωμί, καφέ κ.α.).
  • Ένα σχολείο και πανεπιστήμιο όπου τα παιδιά μας να είναι καταδικασμένα στην αμορφωσιά

Απέναντι στο μέγεθος της επίθεσης και τις νέες αυταπάτες, δικός μας στόχος είναι να ανάψουν εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς. Γι’ αυτό και επιστρέφουμε στους χώρους δουλείας, ενισχύοντας την πάλη για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους, ώστε να είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι απόλυτα ασφαλείς και προστατευμένοι. Η τηλεργασία, η σύγχρονη ελαστική σχέση εργασίας, δε μπορεί πια να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την ασφάλειά μας. Οι εργαζόμενοι συλλογικά και οργανωμένα τώρα να διεκδικήσουμε την μη μονιμοποίηση της, να παρθούν μέτρα σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Συμμετέχουμε όλο και περισσότεροι στο συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη.

Οργανώνουμε την απεργιακή κλιμάκωση με στόχο την κατάργηση όλου του αντιλαϊκού αντεργατικού πλαισίου με αιχμή  τον νόμο Χατζηδάκη

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει την σκυτάλη από τις προηγουμένης και την δήθεν αριστερή του ΣΥΡΙΣΑ και μεγαλώνει τα εμπόδια στην απεργία προσθέτει τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες ώστε να μην κάνουμε ζωντανές Γενικές Συνελεύσεις. Με θράσος μας ζητάνε να παραδώσουμε μητρώα, τα μέλη μας, τις Διοικήσεις κ.ά. στο Υπουργείο Εργασίας, δηλαδή στους συνδέσμους των εργοδοτών. Μας θέλουν φακελωμένους, μας απειλούν πως αν δεν τα παραδώσουμε και δεν τροποποιήσουμε το καταστατικό μας, δεν θα είμαστε συνδικάτα.

Δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας στα συνδικάτα με το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων, τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας τους, τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζόμενους, τις ηλεκτρονικές διαδικασίες.

Τους απαντάμε: Μόνο οι εργαζόμενοι έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε για το πώς θα οργανωνόμαστε και θα παλεύουμε. Ό,τι έχουμε κατακτήσει το έχουμε πετύχει με τους αγώνες μας, την αποφασιστικότητά μας, την συσπείρωση μας με τις ταξικές δυνάμεις όχι ατομικά. Με σύγκρουση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, κόντρα σε ψηφισμένους νόμους, κόντρα στα σχέδια του κεφαλαίου.

Οι απειλές και εκβιασμοί που αντιμετωπίζουμε και από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό πως δήθεν δεν θα είμαστε νόμιμοι μας εξοργίζουν και μας δυναμώνουν, γιατί δείχνουν ότι φοβούνται τους οργανωμένους αγώνες, φοβούνται τους εργαζόμενους όταν διεκδικούν. Βάζουμε στο στόχαστρο όλους αυτούς που μας εκμεταλλεύονται. Βάζουμε στο επίκεντρο της πάλης μας τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Στα καλέσματα για υποταγή, αναμονή για «σωτήρες», για την ανάπτυξη που θα είναι για το καλό όλων, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, διαλέγουμε τον δρόμο της σύγκρουσης, δείχνουμε απειθαρχία και ανυπακοή.

Παίρνουμε δύναμη από την μαζικότατη και πετυχημένη σύσκεψη εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, σωματείων στο Σπορτινγκ και κλιμακώνουμε την μάχη με την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη προετοιμάζοντας πανελλαδική πανεργατική απεργιακή απάντηση.

Παλεύουμε για:

• Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων
  • Αυξήσεις στους μισθούς κατοχυρωμένες μέσα από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας .
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με βάση το προσχέδιο της σύμβασης που αποφασίσαμε οι συνάδελφοι στη συνέλευσή μας.
  • Να καταργηθούν τώρα οι ευέλικτες μορφές εργασίας, η εργασία μέσω τρίτων εταιριών. – Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους 7ώρο -35ώρο – 5νθήμερο.
  • Να αποσυρθούν οι διατάξεις της τηλεργασίας. Καμία σκέψη για μονιμοποίηση της– Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε με ασφάλεια να γυρίσουμε στους χώρους δουλειάς, στον φυσικό μας χώρο.
  • Μείωση του εργάσιμου χρόνου και όχι ατελείωτες και απλήρωτες εργασίες. Καμία απόλυση
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα. Όχι στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Ναι στο δικαίωμα της απεργίας
  • Απαιτούμε τώρα φθηνό ρεύμα – Καμία ανατίμηση στα βασικά αγαθά.

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία