Συνδικάτο Εργατ/λων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής : Να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα- γιατροί εργασίας σε κάθε χώρο

0
image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά πετάει το μπαλάκι στους εργαζόμενους, αφού με το νέο νόμο που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα, μεταθέτει κάθε ευθύνη για την πανδημία στις πλάτες μας.

Ήδη πολλές εταιρίες στον κλάδο μας ενημερώνουν τους συναδέλφους πως αν θέλουν να γυρίσουν στα κτήρια από εβδομάδα θα πρέπει να καταθέσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης σε πλατφόρμες που έχουν φτιάξει, ενώ όσοι συνάδελφοι προβληματίζονται και δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουν τα test.

 ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΥΣΤΙΑΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ – ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Είναι αισχρό ενώ διανύουμε το 4ο κύμα της πανδημίας με την κυβέρνηση να μην ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας και τους εργοδότες να μην έχουν βάλει ούτε καρφί μέσα στους χώρους δουλειάς, να προχωρούν σε εκβιασμούς και διαχωρισμούς μεταξύ των εργαζομένων. Οι εργοδότες δεν έχουν καμία δουλειά να έχουν πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα μας. Αντί να δαπανούν χρόνο και χρήμα για πλατφόρμες να υλοποιήσουν τα μέτρα που προτείνουν τα συνδικάτα μας από την αρχή της πανδημίας.

Τώρα να προσληφθούν γιατροί εργασίας σε κάθε κτήριο όπου θα είναι αρμόδιοι για την πρόληψη, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Το συνδικάτο μας και συνολικότερα το ταξικό κίνημα έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στον εμβολιασμό. Είναι κατάκτηση συνολικά της ανθρωπότητας και σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε να γίνει όχημα διαχωρισμού για απολύσεις και εκβιασμούς συναδέλφων αλλά ούτε και να για να πέσει το βάρος της ευθύνης στις πλάτες μας.

Απαιτούμε τώρα:

  1. Επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι εμβολιασμένοι και μη, νοσούν και μεταδίδουν τον ιό. Για αυτό διεκδικούμε μαζικά εβδομαδιαία τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς κανέναν διαχωρισμό με ευθύνη και δαπάνες κυβέρνησης και εργοδοσίας.
  2. Γιατρούς εργασίας σε κάθε κτήριο όπου θα έχει ενεργό ρόλο για την πρόληψη όλων των ασθενειών. Το πιστοποιητικό οφείλει να το ελέγχει ο γιατρός εργασίας (και κανένας άλλος) μαζί με τον προσωπικό φάκελο του κάθε εργαζόμενου.
  3. Να ενισχυθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, με κέντρα, έλεγχο, ενημέρωση.
  4. Καμία απόλυση, καμία αναστολή ή μείωση μισθού.

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.