Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής : Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία- Δώστε λεφτά για την παιδεία

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

 Όλοι την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ. στα Προπύλαια

Το δικαίωμα στη μόρφωση, σε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες αλλά σε συνθήκες πανδημίας πετσοκόβεται όπως και όσα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα είχαν γλυτώσει το προηγούμενο διάστημα.

Η πολιτική της κυβέρνησης με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε λίγες μέρες τον σχεδόν καθημερινό διπλασιασμό των σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα. Έχουν την απόλυτη ευθύνη γι αυτό όπως την είχαν και με την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων από το άνοιγμα του τουρισμού στα μέτρα των συμφερόντων των μεγαλοξενοδόχων.

Ειδικότερα όταν απέναντι στα δίκαια αιτήματα γονιών – εκπαιδευτικών – μαθητών για 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας  η κυβέρνηση στέλνουν την αστυνομία  και απειλούν με συλλήψεις,συκοφαντούν, τα παιδιά μας, τους μαθητές που αγωνίζονται για τη προστασία της υγείας, για ουσιαστική μόρφωση αντί να πάρουν μέτρα για την βελτίωση της κατάστασης στα σχολεία με τις τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές, προσωπικό καθαριότητας, αίθουσες κλπ.

Την ίδια ώρα που δίνουν απλόχερα δις ευρώ στο μεγάλο κεφάλαιο αλλά και για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς μας λένε ξεδιάντροπα ότι για την παιδεία και την υγεία του λαού δεν υπάρχει φράγκο.