Τετάρτη, 29 Ιουνίου

Σύλλογος Εργαζομένων υπ. Γεωργίας – Όλοι και Όλες το Σάββατο 29 Γενάρη στις 11:30πμ στο Σύνταγμα

0

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ το Σάββατο, 29 Γενάρη, στις 11:30πμ στο Σύνταγμα.

Παλεύουμε για τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

η αναμενόμενη, εδώ και μια εβδομάδα, χιονόπτωση στην Αττική ήταν αρκετή για να ζήσουμε σκηνές χάους. Οι εικόνες που παρακολουθήσαμε με ανθρώπους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό και σε άλλους δρόμους, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να διακόπτουν τη λειτουργία τους, με πολλούς δρόμους προς τα νοσοκομεία να είναι απροσπέλαστοι, με το ρεύμα να κόβεται σε χιλιάδες νοικοκυριά εν μέσω ψύχους και με εργαζόμενους να εγκλωβίζονται σε εργασιακούς χώρους, είναι ντροπιαστικές. Στο χώρο εργασίας μας δεν ήταν λίγοι οι συνάδελφοί μας που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους αποχωρώντας απο το χώρο εργασίας πριν τις 13:00, σύμφωνα με οδηγία του Υπηρεσιακού Γραμματέα, πληρώνοντας μέχρι και ταξί από την αγωνία και το φόβο τους να μην αποκλειστούν, όταν το κατ’ άλλα «πανετοιμο» ‘’επιτελικό κράτος’’, ανάρτησε στις 11:53 την αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/196/οικ.1107/24-01-2022 εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών (ΑΔΑ: 623Π46ΜΤΛ6-ΜΝΓ) για πρόωρη αποχώρηση των υπαλλήλων στις 12:00, όταν δηλαδή είχαν ήδη ξεκινήσει τα προβλήματα από την κακοκαιρία.

Στο ίδιο έργο θεατές. Λίγους μήνες μετά τις πλημμύρες του Οκτώβρη σε περιοχές της Αττικής και τις εικόνες με το βυθισμένο στα νερά λεωφορείο στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, λίγους μήνες μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου που κατέκαψαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πνευμόνων πρασίνου με σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την ίδια τη ζωή του λαού της Αττικής είμαστε πάλι απροστάτευτοι στο έλεος του χιονιά αυτή τη φορά.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ δεν μπορεί να “ξεπλύνει” την κυβέρνηση και το περίφημο “επιτελικό κράτος” από τις τεράστιες ευθύνες τους που άφησαν στο έλεος μιας αναμενόμενης χιονόπτωσης τους κατοίκους ολόκληρων περιοχών, ιδιαίτερα της Αττικής με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς επί ώρες στην Αττική Οδό, η οποία έχει εισπράξει μόνο τα τελευταία 15 χρόνια το ποσό των 3 δισ. ευρώ από διόδια, και σε άλλους οδικούς άξονες, για τα νοικοκυριά που παραμένουν ακόμη και τώρα χωρίς ρεύμα και θέρμανση, για τους απροστάτευτους εργαζόμενους, για την παράλυση των μέσων μεταφοράς.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ από τα επικοινωνιακά παιχνίδια των εκάστοτε κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, όπως για παράδειγμα φωτογραφίες και στημένες συνεντεύξεις της περιφερειακής αρχής Αττικής παραμονή της κακοκαιρίας μπροστά σε εκχιονιστικά μηχανήματα γνωστών εταιρειών ότι “ο κρατικός μηχανισμός είναι απόλυτα προετοιμασμένος”, όσο και από κυβερνητικές δηλώσεις του τύπου «ψάχνω λάθη, αλλά δεν βρίσκω» και «τα ίδια θα κάναμε» επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή τις  «συγνώμες» επί κυβέρνηση ΝΔ ή ότι για όλα φταίει η κλιματική αλλαγή/ή κρίση… Όσο για τις προκλητικές δηλώσεις της βουλευτίνας της ΝΔ, Κ. Παπακώστα, για πρόστιμα σε όσους δεν είχαν αλυσίδες…!!!, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι αυτός ο εφιάλτης που ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε είναι κάτι παραπάνω από κυβερνητική ολιγωρία κι αδιαφορία. Είναι η ίδια η εγκληματική πολιτική που συντηρεί τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και του κρατικού σχεδιασμού, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες, γιατί τις θεωρεί “ανεπίτρεπτο κόστος”.

Εξάλλου, το μόνο μέτρο προστασίας της κυβέρνησης της ΝΔ είτε σε συνθήκες ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ είτε σε συνθήκες ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ είναι το LOCKDOWN με το γνωστό κυβερνητικό δόγμα της “ατομικής ευθύνης“, που τη μια λέει “φύγετε για να σωθείτε” και την άλλη “μείνετε στα σπίτια για να σωθείτε“. Εδώ και τώρα και χωρίς άλλη καθυστέρηση, κυβέρνηση, αρμόδιοι φορείς, Περιφέρειες και δήμοι να αποκαταστήσουν τα προβλήματα σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής της Πάτρας και του Εργατικού Κέντρου καλούμε τους εργαζόμενους του ΥΠΑΑΤ το Σάββατο 29 Γενάρη στο Σύνταγμα στις 11:30 πμ., να ενώσουμε τη φωνή μας και τον αγώνα μας για όσα δικαιούμαστε και για την προστασία της ζωής μας και της υγείας μας. Με αυτήν την πρωτοβουλία να δείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη να τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ και να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

  • Αμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό
  • Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους
  • Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε όλους τους οδικούς άξονες
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.