Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμων Ν. Πρέβεζας : 26 Νοέμβρη όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούμε

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.

ΣΤΙΣ 26 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Την ίδια ώρα, που η κυβέρνηση βάζει το λαό σε δεύτερο lockdown, δεν βάζει σε lockdown τις επιδιώξεις της και εξαπολύει τη νέα της επίθεση.

Δε φτάνει που από το προηγούμενο lockdown δεν αξιοποίησε όλο αυτό το χρόνο για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, που άφησε τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να εξακολουθούν να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του covid-19, προκαλεί με την αναλγησία της απέναντι στον λαό.

Συνεχίζει να δίνει προκλητική στήριξη στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους ομίλους με δις ευρώ ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές, προκλητικές αντεργατικές ρυθμίσεις, την ώρα που προχωρά στη ψήφιση μέτρων που τσακίζουν μισθούς και συντάξεις.

Δε φτάνει ο πτωχευτικός νόμος, με τον οποίο αρπάζουν λαϊκά σπίτια κι εισοδήματα. Δε φτάνει η ανεργία που εκτοξεύτηκε. Δε φτάνει ο νόμος που βάζει σε γύψο της διαδηλώσεις. Νομοθετούν για πρώτη φορά στη χώρα της τη 10ωρη εργασία, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα. Προχωρούν στην αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, στην καθολική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, στο σμπαράλιασμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι με τα μέτρα τους στοχεύουν το μέλλον, για να αποτραπούν ακόμα και οι ελάχιστες διεκδικήσεις για την ζωή και την υγεία των εργαζομένων. Θέλουν να προλαβαίνουν και να τσακίζουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων, έτσι ώστε να μην μπορούν να διεκδικήσουν ούτε τα αυτονόητα! Νομοθετούν διατάξεις που δένουν το εργατικό κίνημα χειροπόδαρα.

Ετοιμάζουν νόμο που μετατρέπει τη συνδικαλιστική δράση σε «ιδιώνυμο».

Οι αγώνες για καλύτερους μισθούς, για αξιοπρεπείς συντάξεις, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για μόνιμες προσλήψεις σε σχολεία, νοσοκομεία κλπ μπαίνουν υπό διωγμό. Το χτύπημα στην απεργία, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Σχεδιάζουν να καταργήσουν την ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα με την καθιέρωση γενικευμένου «προσωπικού ασφαλείας», καταργούν τις Γενικές Συνελεύσεις με τη γενικευμένη καθιέρωση των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, διευρύνουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα συνδικάτων από το κράτος και τους εργοδότες.

Συγκεκριμένα με το νομοσχέδιο – έκτρωμα με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων στην αγορά εργασίας», που θέλουν να ανατρέψουν στοιχειώδη δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες που κατακτήθηκαν κυριολεκτικά με αιματηρούς αγώνες, φέρνουν:

  • Νομοθέτηση 10ωρης εργάσιμης ημέρας, όπου αντί πρόσθετης αμοιβής, εντός του ίδιου 6μήνου θα «ισοφαρίζουν» την υπερωριακή απασχόληση με αντίστοιχη μείωση ωρών ή ρεπό ή ημέρες άδειας εντός εξαμήνου. Όμως η αναπλήρωση της εργατικής δύναμης, σωματικά και πνευματικά από την εργασία, γίνεται στη διάρκεια του ίδιου 24ωρου και όχι της βδομάδας, του μήνα ή του εξάμηνου.
  • Ουσιαστική κατάργηση της απεργίας, ειδικά στο Δημόσιο σε κρίσιμους κλάδους. Προβλέπει ότι σε περίπτωση απεργίας «το προσωπικό στοιχειώδους λειτουργίας, που πρέπει να εξακολουθεί να εργάζεται στις επιχειρήσεις που η λειτουργία τους είναι κρίσιμη για το κοινωνικό σύνολο, στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, ορίζεται σε τουλάχιστον 40%»! Ήδη σήμερα 9 στις 10 απεργίες βγαίνουν παράνομες ή καταχρηστικές…..
  • Προστίθεται διάταξη που χτυπά και ουσιαστικά καταργεί τις Γενικές Συνελεύσεις ως ανώτερο όργανο των Σωματείων, με ζωντανή συμμετοχή των εργαζομένων στην ενημέρωση, στη συζήτηση, στη συνδιαμόρφωση και τη λήψη των αποφάσεων. Στην κατεύθυνση αυτή προβλέπει ότι το Σωματείο «πρέπει να παρέχει πραγματική πρακτική δυνατότητα συμμετοχής και ψήφου εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικώς, ιδίως για τη λήψη απόφασης απεργίας…».
  • Η περιφρούρηση της απεργίας καθίσταται «ποινικώς κολάσιμη πράξη»! Ποινικοποιείται η περιφρούρηση της απεργίας και ενισχύονται οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί. Χαρακτηρίζονται οι κινητοποιήσεις στους χώρους εργασίας ως κατάληψη χώρων και η παρουσία απεργών ως άσκηση ψυχολογικής βίας στους απεργοσπάστες!!!

Οι παραπάνω ανατροπές αποτελούν «ανατροπές του αιώνα» και γι αυτό έχει σημάνει απεργιακός συναγερμός σε εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες & Σωματεία). Δεν αφορούν κάποιους άλλους! Δεν αφορούν τους εκλεγμένους συνδικαλιστές….. αφορούν το σύνολο της ζωής μας!

Συνάδελφοι

Γνωρίζουμε καλά ότι το επόμενο διάστημα η κατάσταση στους χώρους των δήμων θα οξυνθεί. Το αντιμετωπίζουμε καθημερινά με τις ιδιωτικοποιήσεις και την επιχειρηματική τους δράση με την προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων μας, με τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας, σε προσωπικό κ.λ.π.

Καταλαβαίνουμε καλά ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τον αυταρχισμό και την καταστολή. Το νιώσαμε και στο παρελθόν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δεν ξεχνάμε ότι  κλάδος έχει δώσει μεγάλες απεργιακές μάχες και έχει πείρα από την κρατική καταστολή, από τη δημιουργία απεργοσπαστικών μηχανισμών και τις επιτάξεις. 

Δεν αφήνουμε να πάει χαμένο ούτε ένα λεπτό. Οργανώνουμε την απεργιακή μας απάντηση. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους. Δεν πρέπει να αφήσουμε η χώρα να μετατραπεί σε απέραντη οικονομική ζώνη. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας που θα καλεστούν στο μέλλον να ζήσουν με μισθούς πείνας και με συνθήκες γαλέρας.

Κλιμακώνουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας για προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για την εξασφάλιση τακτικών συγκοινωνιών, για μέτρα προστασίας στην καθαριότητα, τις διοικητικές υπηρεσίες, τις κοινωνικές δομές, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επαναφορά 13ου 14ου μισθού.

Δεν θα χαρίσουμε στο κεφάλαιο και στο κράτος τα σωματεία μας, το δικαίωμα να μαζευόμαστε και να αποφασίζουμε, να εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας, να απεργούμε!

Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.

 

 

Comments are closed.