Σύλλογος Εργαζ. Ιδιωτ. Εκπαίδευση “Ο ΒΥΡΩΝ”: Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας για τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

Απαιτούμε μέτρα  πρόληψης και προστασίας στους χώρους δουλειάς

Σήμερα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από το σωματείο στο Υπουργείο Εργασίας για τους όρους επαναλειτουργίας των ιδιωτικών δομών εκπαίδευσης, που ουσιαστικά αφήνουν υγειονομικά έκθετους εργαζόμενους και μαθητές. Η προγραμματισμένη συνάντηση με την γ.γ. του υπουργείου αναβλήθηκε. 

Ο κλάδος μας “καίγεται”, καθώς πρόσθετα επανέρχονται σενάρια για εξ αποστάσεως διδασκαλίας, με αδήλωτες ώρες εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες και άλλες βλαπτικές μεταβολές στις συμβάσεις, όπως είδαμε ξεκάθαρα να συμβαίνει τους προηγούμενους μήνες της καραντίνας.

Συνεχίζουμε δυναμικά! Δε θα αφήσουμε Υπουργείο και εργοδοσία να παίζουν με την υγεία μαθητών και συναδέλφων. Μαχητικά, βάζουμε φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία, κόντρα στην περαιτέρω ελαστικοποίηση των όρων εργασίας στους χώρους της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης!

Όλοι και όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου

στο Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Απαιτούμε:

  • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα ανάλογα με τη χωρητικότητα της αίθουσας.
  • Συχνή απολύμανση και καθαριότητα όλων των χώρων με επιβάρυνση της ιδιοκτήτριας επιχείρησης.
  • Μέριμνα για τους συναδέλφους στις ευπαθείς ομάδες.
  • Έγκαιρη ενημέρωση για τυχόν κρούσμα στο χώρο δουλειάς. Λήψη μέτρων για την προστασία μαθητών και συναδέλφων. Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων.
  • Εδώ και τώρα δωρεάν τεστ ανίχνευσης για εκπαιδευτικούς και μαθητές με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.