Σύλλογος ΔΠ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών: Απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο 29 Γενάρη

0

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα το Σάββατο 29/1 11:30π.μ.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία της ζωής μας! Για να μην ξαναζήσουμε ότι ζήσαμε!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, 

Η αναμενόμενη, εδώ και μια εβδομάδα, χιονόπτωση στην Αττική ήταν αρκετή για να ζήσουμε σκηνές χάους. Οι εικόνες των εγκλωβισμένων ανθρώπων στην Αττική Οδό και σε άλλους δρόμους, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να διακόπτουν τη λειτουργία τους, με πολλούς δρόμους προς τα νοσοκομεία να είναι απροσπέλαστοι, με το ρεύμα να κόβεται σε χιλιάδες σπίτια εν μέσω ψύχους και με εργαζόμενους να εγκλωβίζονται σε εργασιακούς χώρους, είναι ντροπιαστικές!! Για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, ακόμα και λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο, γίναμε μάρτυρες της επιλεκτικής ανικανότητας του κράτους να προστατέψει την περιουσία, ακόμα και τη ζωή μας από ένα προβλεπόμενο καιρικό φαινόμενο, που κράτησε μερικές μόνο ώρες.

Η απάντηση στο «τι έφταιξε» δεν είναι δύσκολο να δοθεί. Δε φταίει η κακιά η ώρα ούτε τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ούτε η …ατομική ανευθυνότητα, στην οποία πάνε τώρα να φορτώσουν το χάος κυβέρνηση, εργοδότες και άλλοι παρατρεχάμενοι. Φταίει η ακραία αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών που έχει ως κριτήριο τα κέρδη των λίγων. Κι εδώ στην Αττική επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι έργα σύγχρονα και αναγκαία που έχουμε ανάγκη σήμερα δεν επιλέγονται, επειδή δεν αποφέρουν άμεσο ή ικανοποιητικό κέρδος στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους και λοιπούς μεγαλο-επιχειρηματίες. Ακόμα όμως και μεγάλα κατασκευαστικά έργα, που ο λαός πλήρωσε και πληρώνει από την τσέπη του, όπως η Αττική Οδός (που έχει έχει εισπράξει τα τελευταία 15 χρόνια το ποσό των 3 δισ. ευρώ από διόδια για τα 70 χιλιόμετρα του ιδιωτικού οδικού δικτύου), δεν διαθέτουν τις ανάλογες υποδομές για τέτοιες έκτακτες καταστάσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές με τις πρώτες νιφάδες.

Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης, του περιφερειάρχη και των δημάρχων είναι για τα σκουπίδια. Η σημαία της επιχειρηματικής δράσης που την περιέφεραν δεξιά κι αριστερά καλύφθηκε από τόνους χιονιού. Οι εργολάβοι που υπογράφουν σωρηδόν συμβάσεις με τους δήμους και την περιφέρεια για να μας σώσουν από τις καταστροφές, ήταν άφαντοι. Τα αποτελέσματα της πολιτικής που υποτάσσει τις ανάγκες μας στη λογική του «κόστους – οφέλους» και της εμπορευματικής δράσης σε κρίσιμους τομείς (ενέργεια, νερό, μεταφορές, δήμοι, υποδομές) τα βιώνουμε και είναι οδυνηρά. Αυτό το κράτος δεν είναι δικό μας. Δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντά μας.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Απαιτούμε:

-Χωρίς καμία χρονοτριβή, με ευθύνη της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των δημοτικών αρχών: να ανοίξουν άμεσα οι δρόμοι και κύρια οι κεντρικοί που παραμένουν κλειστοί. Να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διακοπή ηλεκτροδότησης λαϊκών νοικοκυριών. Να ανοίξουν δημοτικά κτίρια για να φιλοξενήσουν ανθρώπους που δεν έχουν ρεύμα, που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε θέρμανση. Να εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα πετρελαίου σε κάθε σχολείο, σχολή και παιδικό σταθμό, ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια.

– Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από τις Περιφέρειες και τους Δήμους για την ασφαλή πρόσβαση στις σχολές  (καθαρισμός δρόμων κλπ) και τη θέρμανση όλων των χώρων των σχολών.

– Άμεσα μέτρα κι έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

– Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών.

– Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές με ευθύνη της κυβέρνησης σε όλους τους οδικούς άξονες.

– Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις. Έκτακτο επίδομα θέρμανσης σε όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν. Να εξασφαλιστεί η θέρμανση, η σίτιση και το ζεστό νερό σε όλες τις εστίες.

Καλούμε όλους κι όλες να συναντηθούμε σε μια μεγάλη συγκέντρωση, το Σάββατο 29 Γενάρη στο Σύνταγμα, στις 11:30 πμ. Να δυναμώσουμε τη φωνή και τον αγώνα μας για όσα δικαιούμαστε και για την προστασία της ζωής μας. Να υποδεχθούμε και να ενώσουμε τις φωνές μας με τους συναδέλφους μας από την Πάτρα που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής και του Εργατικού Κέντρου θα διαδηλώσουν στην Αθήνα γι αυτά που και για μας αποτελούν ανάγκη.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.