Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας : Αποφασίζουμε νέα 24ωρη απεργία στις 16 του Ιούνη

0
image_pdfimage_print

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς εργαζόμενους που πλημμύρισαν την πλατεία και τον δρόμο μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου, βροντοφωνάζοντας «κάτω τα χέρια απ’ το οχτάωρο, δεν είναι για παζάρι και για διάλογο». Οι συγκεντρωμένοι έκαναν σαφές ότι το αντεργατικό έκτρωμα δεν θα περάσει και ότι οι εργαζόμενοι θα φροντίσουν να καταλήξει στα σκουπίδια. Ακολούθησε μια από τις μαζικότερες πορείες του τελευταίου διαστήματος που, μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατέληξε στο ΥΜΑΘ.

Ενόψει της ολοκλήρωσης της συζήτησης στη Βουλή του τερατουργήματος Χατζηδάκη, καλούμε σε κλιμάκωση

Αποφασίζουμε νέα 24ωρη απεργία στις 16 του Ιούνη.

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε το μήνυμα του αγώνα να φτάσει σε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, και άλλοι χώροι δουλειάς να νεκρώσουν, οι δρόμοι της πόλης να γεμίσουν ασφυκτικά από διαδηλωτές που όχι μόνο θα υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα αλλά θα απαιτούν τη διεύρυνσή τους. Η απάντηση στην επίθεση της Κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών είναι «7ωρο – 5ημερο – 35ωρο» και «κάτω τα χέρια από τα σωματεία» και όχι τα κηρύγματα υποταγής του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ότι ανάπτυξη με εξαθλιωμένους εργάτες δεν γίνεται (ίσα – ίσα, έτσι εξασφαλίζεται η καπιταλιστική ανάπτυξη).

Δυναμώνουμε τον απεργιακό αγώνα για:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.
  • Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο».

Μαζικοποιούμε την απεργιακή συγκέντρωση!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας

Δε θα επιτρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα!

Είναι χρέος σε μας και στα παιδιά μας, είναι για το παρόν και το μέλλον μας, για τη ζωή μας!

Το χρωστάμε στις προηγούμενες γενιές εργατών που με θυσίες και αιματοβαμμένους αγώνες κατέκτησαν και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα που κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν να τα τελειώσουν

ΟΛΕΣ, ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ στις 11ΠΜ, στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΟΛΕΣ, ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, το ίδιο απόγευμα στις 7ΜΜ

στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

Στα πλαίσια συντονισμού των κλάδων στις συνοικίες πάμε για τα εξής κεντρικά ραντεβού:
Κυριακη 13/6 και στις 19.00 λευκό Πύργο
Δευτέρα 14/6 στις 6.30 φανάρια Σίνδου
Την ίδια μέρα στις 19.00 αφισοκόλληση (ραντεβού στο εκθ)
Τρίτη 15/6 στις 19.00
 πλατεία Ευόσμου και Πεζόδρομος καλαμαριας.

Share.

Comments are closed.