Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά: 20 Οκτώβρη Γενική Συνέλευση στις 17.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

0
image_pdfimage_print

Όλοι την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 στην Γενική Συνέλευση
στις 17:30 στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Με θέματα Ανεργία, Λειτουργία Σωματείου, Υπογραφή Σύμβασης

Συνάδελφοι
Δίνουμε μαζικό – μαχητικό παρών στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας. Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι μεγάλα και κάθε μέρα γίνονται και περισσότερα και μεγαλύτερα.
Με αφορμή την πανδημία, η κυβέρνηση νομοθετεί συνέχεια αντεργατικά νομοσχέδια που τσακίζουν τις ζωές μας. Οι αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα και αλλού φέρνουν σε εξαθλίωση όλο και περισσότερους. Οι τραγικές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και η εγκληματική διαχείριση της Πανδημίας από την Κυβέρνηση, που προτάσσει συνέχεια την ατομική ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνει καμία, τις πυρκαγιές που έκαναν στάχτη το βιός των συνανθρώπων μας αποδεικνύουν ότι ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.
Με βάση το αντεργατικό έκτρωμα που ψήφισε το καλοκαίρι, στέλνει διευκρινήσεις για το πως θα υλοποιηθεί στο σύνολά του. Μιλάει για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, για το πως ακόμα πιο δύσκολα θα παίρνονται αποφάσεις για απεργίες, για την υποχρέωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων να αποστείλουν το μητρώο των μελών στο υπουργείο και τους εργοδότες. Δηλώνουμε για ακόμα μια φορά ότι το μητρώο του Σωματείου δεν το παραδίδουμε στην εργοδοσία. Συνεχίζουμε την λειτουργία μας όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και καταργούμε το νομοσχέδιο έκτρωμα στην πράξη.
Τα προβλήματα στον κλάδο είναι πολλά. Πρέπει να υπάρξει συσπείρωση του κόσμου ώστε να συζητήσουμε τους τρόπους που θα τα αντιμετωπίσουμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να μας διχάσει. Η μεγάλη περίοδος της ανεργίας τσάκισε κόκκαλα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στις ορέξεις των εργοδοτών αλλά και άλλων που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Η τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όπου την έχουμε υπογράψει αλλά και ο αγώνας για την υπογραφή της όπου δεν υπάρχει, είναι το Α και το Ω και ο αγώνας δεν σταματά.
Συνάδελφοι δίνουμε δυναμικό παρόν στην Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στις 17:30 στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου ως μια απάντηση στα σχέδια Κυβέρνησης και Εργοδοσίας. Πρέπει ο κάθε συνάδελφος να πάρει τον λόγο και θαρρετά να πει την άποψη του ώστε να βοηθηθούμε για να πάμε ένα βήμα παρακάτω.

 

Share.

Comments are closed.