Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων: Για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων στηρίζει τις πανελλαδικές μαθητικές κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη 1 Οκτώβρη.Καταγγέλλει και καταδικάζει κάθε προσπάθεια καταστολής και δίωξης των μαθητών που διεκδικούν τα αυτονόητα, απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων τους.

Η κυβέρνηση που όλο αυτό το διάστημα, έτρεχε να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων και των αεροπορικών εταιρειών χωρίς να πάρει κανένα μέτρο για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, τώρα κουνά το δάκτυλο στους μαθητές και τους εργαζόμενους καταλογίζοντας τους την ευθύνη για την έξαρση της πανδημίας.

Η   πολιτική   της   με   τα   ανύπαρκτα   μέτρα   προστασίας   είχε   ως αποτέλεσμα μέσα σε λίγες μέρες τον σχεδόν καθημερινό διπλασιασμό των σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα. Τα 25άρια τμήματα, οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, το λιγοστό προσωπικό καθαριότητας, δεν αντιμετωπίζονται μόνο με μάσκες όσο μεγάλες και αν είναι… Αντιμετωπίζονται μόνο με οργανωμένο αγώνα και διεκδίκηση προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματά μας για υγεία και παιδεία που να αρμόζουν στον 21ο αιώνα.

Τα όνειρα των παιδιών μας δεν πλάθονται με υλικά του σήμερα, είναι όνειρα στα οποία δεν χωράει η εκμετάλλευση, η φτώχεια, ο ρατσισμός και οι πόλεμοι για τα κέρδη των αφεντικών. Είναι όνειρα τα οποία δεν θα αφήσουμε κανένα χέρι να τα μολύνει.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Να υπερασπιστούμε την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης.

Εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών της Σύρου για 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών του νησιού.