Σωματείο Εργαζομένων στην First Data: 31 Οκτώβρη εκλογοαπολογιστική συνέλευση

0
image_pdfimage_print

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ –ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας οι αρχαιρεσίες και στο δικό μας Σωματείο είχαν αναβληθεί  το προηγούμενο διάστημα. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. πάρθηκε η απόφαση να πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες στις αρχές του Δεκέμβρη παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την επιτυχή διεξαγωγή τους όσο και για την προστασία της υγείας των συναδέλφων.

Σας καλούμε όλες και όλους να πάρετε μέρος στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου:

  • Για να συζητήσουμε, δια ζώσης, μετά από 2 σχεδόν χρόνια καραντίνας και lockdown, υπό καθεστώς τηλεργασίας, τις εξελίξεις στον χώρο μας και το πώς, ενωμένοι, συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας θα αγωνιστούμε για την καλυτέρευση των όρων ζωής και δουλειάς μας.
  • Για να συζητήσουμε για το πώς θα βάλουμε φραγμό στην εφαρμογή του νομοσχέδιου – εκτρώματος Χατζηδάκη, με τον οποίο επιχειρείται όχι μόνο να ακυρωθεί ότι εργασιακό δικαίωμα μας έχει απομείνει αλλά και να βάλει στον γύψο την δυνατότητα διεκδίκησης και αγώνα από τα Σωματεία και τους εργαζόμενους (απαγόρευση απεργιών, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, κατάθεση μητρώον Σωματείων στο Υπουργείο Εργασίας κ.α.). Ένα νομοσχέδιο το οποίο δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να επιβάλει Ατομικές Συμβάσεις Εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, μόνιμη τηλεργασία, και απελευθερώνει τις απολύσεις!
  • Για να οργανώσουμε την πάλη μας για να διατηρήσουμε το Σωματείο μας ζωντανό κόντρα στην λογική της «εξ αποστάσεως» συμμετοχής με τηλε –συνελεύσεις και τηλε-ψηφοφορίες. Για να μην δεχτούμε το Σωματείο μας να γίνει Σωματείο – Σφραγίδα! Να μην επιτρέψουμε κανένα Σωματείο, ούτε το δικό μας, να μετατραπεί σε ένα εκλογικό μηχανισμό που η συμμετοχή του εργαζόμενου θα ξεκινάει και θα τελειώνει με ένα κλικ κάθε δύο χρόνια. Τέτοια Σωματεία εξυπηρετούν μόνο την εργοδοσία και την κυβέρνηση! Σωματεία χωρίς ζωή, χωρίς συμμετοχή, που θα συναινούν στην εκμετάλλευση των εργαζόμενων.
  • Για να προετοιμαστούμε για τις μάχες που έχουμε να δώσουμε κόντρα στην εντατικοποίηση της δουλειάς μας, τις απολύσεις και κυρίως για την μάχη της υπογραφής νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις για όλους.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Όλοι έχουμε πείρα και ξέρουμε την σημασία που έχει η παρουσία ενός δυνατού, ζωντανού, μαχητικού Σωματείου, που θα μπαίνει μπροστά στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Ξέρουμε τον ρόλο που έπαιξε στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στον χώρο δουλειάς, τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια της πανδημίας,  στο να μπλοκάρει σχεδιασμούς της εργοδοσίας, στο να υπογραφεί Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αύξηση του κατώτατου μισθού.  Όλοι καταλαβαίνουμε τα εμπόδια που βάζει το Σωματείο στην εργοδοσία, το πόσο τους δυσκολεύει να έχουν τα χέρια τους λυμένα να κάνουν ότι θέλουν! Γι’αυτό και οι εκλογές πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας!

Καλούμε ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους μας που προσλήφθηκαν αυτά τα δύο τελευταία χρόνια και που πιθανόν να μην έχουν γνωρίσει όσους δουλεύουν από το σπίτι αλλά ούτε και το Σωματείο, να συμμετέχουν μαζικά στην Γενική Συνέλευση, να θέσουν τους προβληματισμούς τους, να γίνουν μέλη του Σωματείου! Για εμάς, δεν έχει σημασία εάν κάποιος έχει προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου, με σύμβαση SIAή μέσω επινοικίασης. Είμαστε όλοι συνάδελφοι, τα προβλήματά μας είναι κοινά!

Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα, στην μαζικότητα, στην μαχητικότητα όλων μας!

Για την προετοιμασία της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης, θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις τόσο στα κτίρια όσο και σε περιοχές της Αττικής. Το πρόγραμμα θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΩΡΑ 11:00

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΚΡΑΒΑΣ

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΑΘΗΝΑ

 

 

Share.

Comments are closed.