Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής: Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά

0

 Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά, που εκφράστηκε μέσα από τους αγώνες των εργαζόμενων στο Σικάγο το 1886 και μετέπειτα από την αιματηρή απεργία του 1936 στη Θεσσαλονική και τηνεκτέλεση των 200 αγωνιστών στην Καισαριανή το 1944, η οποία έρχεται σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ, με φόντο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται το τελευταίο διάστημα στην Ουκρανία, την ακρίβεια που ματώνει τους εργαζόμενους και την επίθεση της κυβέρνησης απέναντι σε οποιαδήποτε οργανωμένη δράση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους.

Η κλιμάκωση της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην περιοχή, εντείνει τους φόβους για το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας. Ήδη, η περαιτέρω ενίσχυση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα και η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, με εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία συνεχίζει το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και θέτει τη χώρα στο στόχαστρο των ρωσικών πυρών με τον κίνδυνο αντιποίνων. Βεβαίως, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος δεν ήρθε ξαφνικά και αιφνίδια, αλλά αποτελεί τη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής με πιο βίαια μέσα, εφόσον η δυσκολία στην κίνηση των αγορών και η «ανάγκη» των επιχειρηματικών ομίλων για διεύρυνση των κερδών τους το επιβάλλει.

Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει καμία θέση να επιλέξει στρατόπεδο ανάμεσα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς των μονοπωλίων και των αστικών κυβερνήσεων που τα εκπροσωπούν, όπου προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους βάζουν μπροστά τους λαούς τους να παλεύουν και να αλληλοσκοτώνονται.

Βάζουμε τέρμα στο μακελειό τους! Καμία θυσία των λαών για τα κέρδη τους!

Απεμπλοκή από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και κλείσιμο όλων των στρατιωτικών βάσεων στη χώρα εδώ και τώρα!

Η πρωτομαγιά φέτος έρχεται να συνεχίσει την μαχητική δράση των αγωνιστικών συνδικάτων το προηγούμενο διάστημα, μετά από την επιτυχημένη πανεργατική απεργία του Απρίλη, δίνοντας τον παλμό για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, μείωση της βαριάς φορολογίας και της ακρίβειας που έχουν τσακίσει κάθε λαϊκή οικογένεια.

Δε θα πληρώσουμε άλλο για τα κέρδη των λίγων!

Οι εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή βιώνουμε μαζί με τους άλλους εργαζόμενους την εξαθλίωση που επιφέρουν ο πληθωρισμός, οι αυξήσεις στα καύσιμα, στο ρεύμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, για να πλουτίζουν τα μονοπώλια και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ ταυτόχρονα οι στρατιωτικές δαπάνες αυξάνονται διαρκώς. Παράλληλα, η εκ περιτροπής εργασία με τα ωράρια λάστιχο, η μαύρη εργασία, η απλήρωτη εργασία, η εργασία με μπλοκάκι και οι ατομικές συμβάσεις και οι ακατάλληλες συνθήκες εργασίες είναι συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο μας και στραγγαλίζουν κάθε εργασιακό δικαίωμα των εργαζόμενων, δένοντας τους τα χέρια και μην επιτρέποντας κανενός είδους διεκδίκηση. Μάλιστα, με τα τελευταία εργασιακά νομοσχέδια, που ενίσχυσαν τα προηγούμενα που είχαν ψηφιστεί, οι εργοδότες βρίσκουν ευκολότερο πάτημα για να τσακίσουν τους εργαζόμενους με την καθιέρωση της 10ωρης εργασίας και τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, δικαιώματα τα οποία ήταν επί χρόνια κατοχυρωμένα και είχαν κατακτηθεί με αίμα από τους αγώνες των εργαζόμενων.

Για αυτό δε μας παραπλανούν τα μεγάλα λόγια για «ανάπτυξη» και «αυξήσεις». Ο κάθε εργαζόμενος γνωρίζει πως όλα αυτά είναι οφθαλμαπάτες και κάνουν μια τρύπα στο νερό. Επιπλέον,  κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να στηριχτεί στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που μιλάνε για συζητήσεις και άτοπους διαλόγους συγκαλύπτοντας τις επιδιώξεις της εκάστοτε αστικής κυβέρνησης.

Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών και ο μόνος σωτήρας του λαού είναι ο ίδιος ο λαός!

Συνεχίζουμε την πάλη για:

–           Υπογραφή κλαδικής Σύμβασης Εργασίας, που θα προστατεύει μια σειρά από εργασιακά δικαιώματα (άδειες και επιδόματα μητρότητας, διαλείμματα, πληρωμή διεπιστημονικών ομάδων, εκπαιδεύσεων και εποπτειών. Κανένας εργαζόμενος με μπλοκάκι και μαύρα χρήματα.

–           Κέντρα και δομές ειδικής αγωγής που θα διαθέτουν τις αναγκαίες προδιαγραφές για την ομαλή, άρτια και επιστημονική λειτουργία τους.

–           Πλήρης χρηματοδότηση και στελέχωση όλων των ΝΠΙΔ ειδικής αγωγής, ώστε να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές, όπως ορίζονται με βάση τις επιστημονικές ενδείξεις.

– Δημιουργία δημοσίων δομών ειδικής αγωγής για τον ενήλικο πληθυσμό ΑμεΑ και ενίσχυσηόλων των υπαρχόντων δομών.

–           Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

–           Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και μείωση της τιμής του ρεύματος, του φυσικού αερίου και των καυσίμων.

–           Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία και πρόνοια.

–           Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας.

Τιμάμε τους εργατικούς αγώνες

Συνεχίζουμε μαχητικά και ταξικά

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

την ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 10:30πμ

Προσυγκέντρωση: Πλατεία Κοραή στις 9:30πμ

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.