Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου : Όχι στην Ομηρία και τον Εμπαιγμό. Τετάρτη 16 Οκτώβρη στις 4 μ.μ. συγκέντρωση πλ. Κλαυθμώνος

Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις  4 μ.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην Πλ. Κλαυθμώνος και Πορεία στα Υπ. Εργασίας και Υγείας

Αντιμέτωποι με την απειλή της απόλυσης είναι χιλιάδες συνάδελφοι (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου), επειδή η ΝΔ εφαρμόζει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

.εκατοντάδες εργαζόμενοι, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη δημόσιων νοσοκομείων απολύονται και «αντικαθίστανται» από άλλους συμβασιούχους, που θα τους ακολουθήσουν, σύντομα, και αυτοί στην ανεργία.

  • συνεχίζονται καθημερινά οι απολύσεις επικουρικών γιατρών ενώ η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανοίγει τον δρόμο για την απόλυση 1.100 επικουρικών γιατρών.
  • με απόλυση κινδυνεύουν εκατοντάδες επικουρικοί άλλων ειδικοτήτων, που δεν θα προσληφθούν με την προκήρυξη 2Κ/2019 και οι 4000 περίπου εργαζόμενοι, μέσω ΟΑΕΔ.

Εκτός από την απειλή της απόλυσης, οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν καθημερινά και την προσπάθεια κλίματος εφησυχασμού από κυβερνητικά στελέχη, διοικήσεις νοσοκομείων και εκπροσώπους του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Αν και είναι νωπή ακόμα η απόρριψη από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ της πρότασης δεκάδων σωματείων, που κατατέθηκε στη Βουλή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Πρόταση την οποία αρνήθηκε να στηρίξει η πλειοψηφία  της ΠΟΕΔΗΝ..

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας για να διεκδικήσουμε μαζί:

► ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

► διατήρηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες

► πλήρης κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και της επιχειρηματικής δράσης.

Για να έχουν προοπτική οι αγώνες μας, χρειάζεται να στρέφονται ενάντια στην πηγή των προβλημάτων μας, που είναι η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και την Πρόνοια. Και να διεκδικούν να καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες, για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους υγειονομικούς.

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 6:30 μ.μ. Συλλαλητήριο στην Πλ. Κλαυθμώνος

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο» που μοιράζει νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, συμπιέζει τους μισθούς με χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων και προσθέτει νέα εμπόδια στη συλλογική δράση των εργαζομένων.

.Για το Διοικητικό Συμβούλιο