Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ: Όλοι και όλες στην απεργία την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

 Το Διοικητικό  Συμβούλιο  καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμική  απάντηση  στην επίθεση που κάνει η κυβέρνηση στην κοινωνική ασφάλιση.

 Το σωματείο μας ενώνει τις δυνάμεις του με όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους  στον κλάδο ,ενισχύοντας την απόφαση της ομοσπονδίας για την  επιτυχία της Γενικής  Πανεργατικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  δίνοντας  έτσι  αγωνιστική  απάντηση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό  νομοσχέδιο.

 Η κυβέρνηση της ΝΔ έχοντας ως μοναδικό στόχο να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του κεφαλαίου συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

 Αφού προσπάθησαν και δεν μπόρεσαν να βάλουν στον γύψο τα συνδικάτα και τα σωματεία έρχονται τώρα να βάλουν χέρι και να διαλύσουν το ασφαλιστικό σύστημα. Θέλουν να βάλουν χέρι στα αποθεματικά των ταμείων.

 Το νέο ασφαλιστικό που παρουσιάζει η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο διαφορετικό. Είναι ο νόμος λαιμητόμος του Κατρουγκαλου πιο ενισχυμένος και πιο νομικά  κατοχυρωμένος.

 Και σαν μην έφτανε η επίθεση της  κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου ,ήρθε μετά η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να τους στηρίξει λέγοντας με μια κατάπτυστη ανακοίνωση <<πολύ κακό για το τίποτα >>.

Ρωτάμε όλους τους Συναδέλφους και τις Συναδέλφισσες

  1. Πολύ κακό για το τίποτα όταν τα  όρια  ηλικίας  πάνε στα 67;
  2. Πολύ κακό  για το τίποτα είναι όταν το Ταμείο Επικουρικής  ασφάλισης ενσωματώνεται  στον ΕΦΚΑ και ανοίγει ο δρόμος  για την κατάργηση  του, όπως έχει η ΝΔ  στο πρόγραμμα της με τους τρεις πυλώνες  Δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής  ασφάλισης;
  3. Όταν αμετάκλητα καταργείται η 13η  και 14η σύνταξη;
  4. Όταν μπαίνουν  ξανά στο στόχαστρο  τα ΒΑΕ;
  5. Όταν κατά 150 εκατομμύρια  ευρώ μειώθηκε η χρηματοδότηση  στην κοινωνική ασφάλιση;
  6. Όταν η κρατική  εγγύηση περιορίζεται στα 345 ευρώ της εθνικής σύνταξης;
  7. Όταν η συντριπτική  πλειοψηφία των σημερινών  εργαζομένων  ούτε  κατά διάνοια θα προσεγγίσει τα 9000 ένσημα ,30 ασφαλιστικά  χρόνια;
  8. Όταν καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για την επιστροφή των κλεμμένων;

 Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο σύνταξη . Είναι η προστασία της ζωής του κάθε εργαζόμενου και της οικογενείας του. Είναι η ασφάλιση των μικρών παιδιών , είναι τα εμβόλια τους , είναι τα φάρμακα μας όταν αρρωστήσουμε ,είναι το επίδομα ασθένειας, είναι η προστασία της μητρότητας ,είναι οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας .Όλο αυτό το δημόσιο σύστημα θέλουν να το διαλύσουν. Θέλουν απαλλαγή του κράτους από το κόστος της κοινωνικής ασφάλισης.

Δηλαδή με λίγα  λόγια ότι έχει μείνει ακόμα όρθιο  από τα εργατικά  δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και με αίμα, το διαλύουν.

 Συναδέλφισσες-συνάδελφοι το ασφαλιστικό είναι ολάκερη  η ζωή μας του. Θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια  και θα τους αφήσουμε να την διαλύσουν ;

Να τζογαρουν τον ιδρώτα μας ;

 Τώρα  η κυβέρνηση να πάρει την απάντηση από εμάς τους εργαζόμενους . Με την ζωή μας δεν ανεχόμαστε να παίζει κανείς. Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός .Να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο –έκτρωμα

 Το σκηνικό που στήνετε από την κυβέρνηση  προετοιμάζει τα νέα δεινά που έρχονται για τους εργαζόμενους, τους ανέργους ,τους αυτοαπασχολούμενους  και τους συνταξιούχους. Αυτό το σκηνικό μπορεί να ανατραπεί μόνο από κοινό αγώνα εργαζομένων ,συνταξιούχων σε συμμαχία με άλλα λαϊκά στρώματα με στόχο την δημόσια υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση με αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρεις παροχές υγείας και πρόνοιας  για όλους.

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΟΓΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 10.30 ΠΜ

ΣΤΑ  ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

ΤΟ Δ.Σ