Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ : Δίνουμε την μάχη για την επιτυχία της απεργίας 26 Νοέμβρη

0
image_pdfimage_print

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Το Διοικητικό  Συμβούλιο συνεδρίασε και αποφάσισε την συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ομοσπονδία μας και εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την χώρα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική δυναμική απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ. Το σωματείο μας ενώνει τις δυνάμεις του με όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους ενισχύοντας την απόφαση για την επιτυχία της Γενικής Πανεργατικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ.                                                  

Την ώρα που με ευθύνη της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών  ομίλων τίθεται σε κίνδυνο  η υγεία και η ζωή των εργαζομένων από την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων  ενάντια  στην διασπορά του κορονοιού  στους χώρους  δουλειάς ,στα σχολεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα νοσοκομεία, την ίδια ώρα μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης  είναι να χτυπήσει και να διαλύσει ότι έχει μείνει ακόμα όρθιο από τα δικαιώματα  και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.                                                                   

Φέρνουν νομοσχέδιο –έκτρωμα το οποίο περιλαμβάνει 10ωρη δουλειά, απλήρωτες  υπερωρίες ,νέες μειώσεις  μισθών, τηλεργασία, επέκταση της δουλειάς την Κυριακή, απλήρωτη εργασία κ.α. Παράλληλα φέρνουν μέτρα που χτυπούν την συνδικαλιστική  οργάνωση και την απεργία, βάζοντας  εμπόδια στις  συλλογικές  διαδικασίες και τις Γενικές συνελεύσεις των συνδικάτων. Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους τόπους  δουλειάς. Να δημιουργήσουν εργαζόμενους –σκλάβους  χωρίς  δικαιώματα  πλήρως  υποταγμένους στις ορέξεις και τις ανάγκες των εργοδοτών.                           

Τους δηλώνουμε ότι, ο μόχθος μας, το αίμα και ο ιδρώτας που δίνουμε καθημερινά, δεν συμπορεύεται με την προσπάθεια αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, δεν θα τους αφήσουμε με τα βρώμικα σχέδια τους να μας έχουν στο περιθώριο και να αποφασίζουν για εμάς. Εμείς πρέπει να αποφασίζουμε μέσα από τις συλλογικές δράσεις των σωματείων μας για την ζωή μας και όχι οι εργοδότες. Ότι έχει κερδίσει η εργατική τάξη το έχει κερδίσει με αγώνες και με αίμα και δεν χαρίζεται σε κανέναν.                                                Δεν κάνουμε πίσω από το να παλεύουμε οργανωμένα για σύγχρονα δικαιώματα  και συνδικαλιστικές  ελευθερίες. Δεν κάνουμε πίσω όσες διώξεις κι αν κάνουν, όσα ΜΑΤ κι αν επιστρατεύσουν.

 Διεκδικούμε

  • Να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικές-αντιλαϊκές διατάξεις των ΠΝΠ.
  • Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με αυξήσεις στους μισθούς και ημερομίσθια.
  • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς. Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία απόλυση, καμία μείωση μισθού και απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Έκτακτο επίδομα για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της πανδημίας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
  • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα και άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό την περίοδο της πανδημίας. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων και του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος.
  • Πύκνωση δρομολογίων και προσλήψεις προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες
  • Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν internet.
  • Να δοθεί η 13η και η 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα δώρα για όλους τους συνταξιούχους.
  • Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση και στην περιφρούρηση της απεργίας στην πύλη του εργοστασίου σε όλες τις βάρδιες.

Παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία μας τηρούμε τις συμβουλές των υγειονομικών φοράμε μάσκες κρατάμε αποστάσεις.

 

Share.

Comments are closed.