Σωματείο Εργαζ. στην Επιχείρηση Boehringeringelheim Ελλάς ΑΕ : Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Boehringer Ingelheim

0

Συνάδελφοι,

Την προηγούμενη Πέμπτη έγινε τις απογευματινές ώρες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του εργοστασίου, με την παρουσία του πρωθυπουργού και του ιδιοκτήτη της εταιρείας, εκδήλωση για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Απευθύνθηκαν στους παρευρισκόμενους συναδέλφους μας με τρόπο που τους προβλημάτισε αλλά και κάποιους τους θύμωσε και…… μας μετέφεραν τα παρακάτω:

«Και ο πρωθυπουργός και η διοίκηση της ΒΙ υπερτόνισαν ότι οι εργαζόμενοι είναι το Α και το Ω στην εταιρεία αυτή. Ότι  δουλεύουμε για την «φανέλα» και είμαστε πολύ καταρτισμένοι έχοντας οι περισσότεροι σπουδές ανωτέρου και ανώτατου επιπέδου, ότι μειώθηκαν οι εργοδοτικές εισφορές για να βελτιωθούν οι μισθοί μαςκλπ, ότι γίνονται εκατομμύρια επενδύσεις και θα γίνουν μέχρι το 2025,   99,9 εκατομμύρια στο εργοστάσιο, ότι σήμερα το εργοστάσιο καλύπτει το 40% των εξαγωγών φαρμάκων της χώρας, ότι το braindrain γίνεται όλο και περισσότερο braingain….»

Συνάδελφοι,

Έστω και έτσι όλοι τους παραδέχονται ότι χωρίς εμάς τους εργαζόμενους τίποτα δεν μπορεί να κινηθεί….

Ομολόγησαν ότι  ανάπτυξη σημαίνει για τους εργοδότες  κερδοφορία και για την κυβέρνηση οι επενδύσεις πολιτική επιβεβαίωση και παράταση τηςδιακυβέρνησης τους…..

Βεβαίως η πραγματικότητα που βιώνουμε σαν λαός είναι η ακρίβεια, τα μειούμενα εισοδήματα μας, η ανασφάλεια και η αγωνία για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Είναι ο φόβος μην μας συμβεί κάτι και χρειαστεί να νοσηλευτούμε σε ένα σύστημα υγείας που συνεχώς υποβαθμίζεται, αποφεύγουμε τα ΜΜΜ γιατί είναι ο σίγουρος τρόπος να κολλήσεις κορωνοϊό κλπ.Γιατί η αλήθεια που κάνει κρότο είναι ότι  η ζωή μας δεν είναι στα επενδυτικά πλάνα τους. Γιατί στα σχολεία για   να αδειάσει μια τάξη,λόγω κορωνοϊού, με 27 παιδιά πρέπει να αρρωστήσουν τα 15 από αυτά…. Και οι δυο τους, κυβέρνηση και η εργοδοσία, μας λένε ότι ζούμε σ ένα κόσμο μαγικό και αν δεν το καταλαβαίνουμε έχουμε πρόβλημα.

Τους λέμε λοιπόν ότι ΝΑΙ έχουμε πρόβλημα που:

  • πάνω από το 30% των συναδέλφων μας στο εργοστάσιο είναι ενοικιαζόμενοι και κάποιοι είναι ή ξεπερνούν την τριετία παρά τις διαβεβαιώσεις τους ότι θα σταματήσει αυτή η μακρόχρονη «ομηρία».
  • υπάρχουν ακόμα μυοσκελετικά προβλήματα σ΄ αυτούς τους εργαζόμενους , σ’ αυτή την επιχείρηση.
  • οι αμοιβές μας συνολικά είναι τόσο χαμηλάσε σχέση με τα ύψη των επενδύσεων.
  • μας ζητάτε να παραδώσουμε τα «κλειδιά» των σωματείων μας στην κυβέρνηση και την εργοδοσία
  • θεσμοθετείτε το 10ωρο, που δεν θα πληρώνονται οι υπερωρίες, που δεν θα έχουμε σταθερό 5νθήμερο και ωράριο….
  • προσπαθούν να μας πείσουν ότι ζούμε για να δουλεύουμε και να αυγαταίνουν την κερδοφορία τους και όχι ότι δουλεύουμε για να ζούμεκαι να έχουμε την ζωή που μας αξίζει στον 21ο αιώνα.
  • δεν έχουμε την ζωή που θέλουμε, που δεν είμαστε ευτυχισμένοι, που φοβόμαστε να κάνουμε οικογένεια γιατί μπορεί και να μην έχουμε δουλειά,
  • η τηλεργασία γίνεται σταδιακά καθεστώς, που το σπίτι μας πλέον γίνεται χώρος δουλειάς, που δεν μας καλύπτουν τα έξοδα όπως προβλέπεται.

Ναι,  έχουμε πρόβλημα και καλούμε την διοίκηση, τώρα που τα φώτα σβήσανε, να ρίξει τους προβολείς στα προβλήματα που τους έχουμε θέσει και με την ίδια θέρμη και το ίδιο πάθος να τα λύσουν.

Συνάδελφοι

Όλοι οι εργοδότες ενωμένοι είπαν  στην κυβέρνηση να βελτιώσει γι’ αυτούς το εργασιακό περιβάλλον. Χέρι-χέρι λοιπόν έφεραν και ψήφισαν τον νόμο για τα εργασιακά, γνωστό σαν νόμο Χατζηδάκη.

Γι’ αυτό τον αντεργατικό νόμο ξέχασε να πει μια κουβέντα και να τον υπερασπιστεί μπροστά σας ο κύριος πρωθυπουργός.

Όμως όλα τα σωματεία, τα συνδικάτα, τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες κηρύξαμε «πόλεμο» για να μην εφαρμοστεί στην ζωή και να μείνει στα χαρτιά.

Ο αγώνας αυτός κλιμακώνεται και θα είμαστε όλοι εκεί στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έρχονται, γιατί η κοροϊδία περισσεύει, γιατί τα εκατομμύρια των επενδύσεων τους δεν είναι για μας, αλλά για την αύξηση των κερδών τους.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.