Σωματείο Εργαζ. ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ Ιχθυοκαλλιέργειες Ν. Αιτωλοακαρνανίας “ΙΧΘΥΣ”: Για την ανακοίνωση της εταιρείας για τη σύγκρουση των συμφερόντων

Με ανάρτησή της στους χώρους δουλειάς και όχι δουλείας, η εταιρεία θεωρεί ότι μπορεί να ελέγχει τη ζωή των εργαζομένων, τα θέλω της να είναι Ευαγγέλιο και τα συμφέροντα της πυξίδα στη ζωή μας!

Πιο συγκεκριμένα, έγγραφο με θέμα “σύγκρουση συμφερόντων” εφιστά στους εργαζόμενους την προσοχή ώστε τα συμφέροντά τους να μην έρχονται σε σύγκρουση με αυτά της εταιρείας! Επίσης μιλά για επιχειρηματικές, προσωπικές, κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες όχι μόνο των ιδίων αλλά, άκουσον άκουσον και των συγγενών τους που ενδεχομένως να είναι ενάντια με αυτά της εταιρείας και ζητάει να ενημερώνουν σχετικά τον προϊστάμενό τους!

Είναι φανερό ότι η εταιρεία θέλει και επιχειρεί να ελέγξει και να κατευθύνει τη ζωή των ανθρώπων που παράγουν τον πλούτο. Σύγχρονη δουλεία!

Κυρίες και Κύριοι! Πέρα από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που δεν αφορούν την πλειοψηφία των εργαζομένων, για τρεις και εξήντα δουλεύουμε και δεν έχουμε τη δυνατότητα να ασχοληθούμε με επιχειρήσεις, η ζωή μας ανήκει δεν το διαπραγματευόμαστε αυτό, οι κοινωνικές δραστηριότητες είναι προσωπική μας επιλογή όσο και αν ενοχλεί αυτό και οι πολιτικές μας δραστηριότητες και πεποιθήσεις δικαίωμά μας! Αδιαπραγμάτευτο! Το ίδιο ισχύει και για τους συγγενείς μας. Δε δεχόμαστε υποδείξεις!

Το μόνο που οφείλει ο εργαζόμενος να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις στα πλαίσια της εργατικής νομοθεσίας και των συλλογικών ρυθμίσεων.

Όπως επίσης οφείλει να αγωνίζεται για καλύτερες συνθήκες εργασίας, μισθούς! Να προασπίζεται κεκτημένα δικαιώματα και να αντιδρά συλλογικά όταν αυτά καταπατούνται! Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα αυτό το έγγραφο! Ξέρετε η δουλεία έχει καταργηθεί!

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...