Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου

Σωματεία Ν. Ηλείας : 16 Ιούνη Απεργούμε, Συγκέντρωση Κεντρική Πλατεία του Πύργου 11:00 το πρωί

0
image_pdfimage_print

16 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης να πεταχτεί στα σκουπίδια!

 Η επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη ήταν η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Υπουργό Εργασίας καθώς εκφράστηκε η παλλαϊκή και ομόθυμη απαίτηση: Το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται. Δεν βελτιώνεται. Αποσύρετε το τώρα!

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην Κεντρική Πλατεία του Πύργο έβαλε τη  βάση για κλιμάκωση του αγώνα, έδειξε την αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης να αντιπαλέψει αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα, κόντρα σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, στην εργοδοτική τρομοκρατία, στην κυβερνητική ρητορεία που θέλει να κάνει το άσπρο μαύρο, κόντρα στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που προκλητικά προτείνουν στάσεις εργασίας, υπονομεύοντας τον αγώνα των εργαζομένων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να μην ψηφιστεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που βάζει ταφόπλακα σε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, που νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά, καταργεί το 8ωρο και την Κυριακή αργία και δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να μας απασχολούν περισσότερες ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

 

Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στα αντεργατικά σχέδια που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργίας, βάζουν νέα εμπόδια στη λειτουργία των συνδικάτων με την προώθηση του ηλεκτρονικού φακελώματος που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Όσα επιχειρήματα και αν προωθούν η κυβέρνηση και η εργοδοσία, για να καλλωπίσουν ένα βάρβαρο αντεργατικό νομοσχέδιο και να το παρουσιάσουν ως κάτι σύγχρονο δεν μπορούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους.

Όσους επικοινωνιακούς μηχανισμούς και αν βάλουν να δουλεύουν διπλοβάρδιες για να συγκαλύψουν τον αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, όσο και να προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη, όσο και αν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με φθηνές δικαιολογίες επιχειρεί να βάλει εμπόδια στην κλιμάκωση του αγώνα βοηθώντας έτσι την κυβέρνηση και την εργοδοσία, το απεργιακό ποτάμι θα είναι πιο ορμητικό στην νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Ιούνη.

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας!

Απαιτούμε να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα, διεκδικώντας  σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

Απαιτούμε την κατάργηση:

του νόμου του 2011, τον οποίο καμιά κυβέρνηση δεν άγγιξε, αφού ενσωμάτωνε τη «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου», δηλαδή το τσάκισμα του 8ωρου μέσα από τη θεσμοθέτηση της απλήρωτης δουλειάς.

του νόμου του 2017 για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, που καθιέρωσε τη 12ωρη δουλειά.

— των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.

— του «μίνι εργασιακού» της κυβέρνησης της ΝΔ που πέρασε μέσα στην πανδημία.

— των νόμων που διαδοχικά επέβαλαν δουλειά 32 Κυριακές το χρόνο για τους εμποροϋπαλλήλους και που σήμερα η κυβέρνηση γενικεύει για όλες τις Κυριακές σε δεκάδες ακόμα κλάδους.

Δεν υποχωρούμε!

Η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το τερατούργημα.

Η δύναμη και το δίκιο είναι με το μέρος μας. Είναι με τους πολλούς και τους βασανισμένους. Είναι με τους εργαζόμενους. Μεταφέρουμε το αγωνιστικό κλίμα, το κλίμα ξεσηκωμού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατικό και λαϊκό σπίτι, σε κάθε γειτονιά.

Καλούμε όλα τα σωματεία σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα να προχωρήσουν άμεσα σε απεργιακές αποφάσεις, να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της νέας απεργίας. 

Όλες και όλοι στην Απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Ιούνη

και ώρα 11:00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου.

 

  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ                            

 1. ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ
 2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
 3. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ
 4. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΥΛΛΗΝΗΣ          
 5. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥ, ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΖΑΧΑΡΩΣ
 6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
 7. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
 8. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΥΡΓΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
 9. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΠΥΡΓΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ                                
 10. ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
 11. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
 12. ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΥ μέλος της ΟΓΕ
 13. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
 14. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
 1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
 2. ΕΔΟΠ ΔΕΗ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
Share.

Comments are closed.