Ψήφισμα της σύσκεψης Σωματείων και συνδικαλιστών της Εύβοιας για υγειονομικούς

Ο αγώνας των υγειονομικών είναι και δικός μας αγώνας!

Τα Σωματεία και οι συνδικαλιστές από δεκάδες χώρους δουλειάς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να συζητήσουμε την οργάνωση της πάλης μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, την υπεράσπιση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων μας, την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοί μας υγειονομικοί.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η υπεράσπιση της υγείας του λαού είναι υπόθεση των συνδικάτων. Την περίοδο της πανδημίας εάν δεν ήταν η αγωνιστική δράση των υγειονομικών και όλου του εργαζόμενου λαού η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξαπολύσει πόλεμο στα δικαιώματα και στη ζωή των εργαζομένων. Παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κλιμακώνει την υλοποίηση νέων αντιλαϊκών μέτρων στο χώρο της υγείας με σκοπό να ενισχύσει την επιχειρηματική δράση των δημόσιων δομών και τα κέρδη των μονοπωλίων του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χαλκίδας όπως και οι υγειονομικοί όλης της χώρας παλεύουν ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για το “Νέο ΕΣΥ” που σημαίνει:

• Νέο λουκέτο σε νοσοκομεία και δημόσιες δομές της ΠΦΥ, νέες συγχωνεύσεις –καταργήσεις τμημάτων και κλινικών
  • Νέα υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
  • Νέο τσεκούρι στις κρατικές και ασφαλιστικές παροχές για την υγεία
  • Νέα χαράτσια στην εργατική λαϊκή οικογένεια, νέες αυξήσεις άμεσων ή έμμεσων πληρωμών και συμμετοχής για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες
  • Νέες χρυσές δουλειές για τους μεγαλέμπορους της υγείας και τα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών

Με πολύτιμη παρακαταθήκη αυτούς τους αγώνες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους υγειονομικούς που δίνουν τα πάντα για να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο λαό μας. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους:

• Για να εμποδίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για το “νέο ΕΣΥ”
  • Για την επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου Χαλκίδας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν συνεχώς και με πληρότητα όλες οι μονάδες, τα τμήματα, οι κλινικές και τα χειρουργεία.
  • Για καμία συγχώνευση τμημάτων, κλινικών ή νοσοκομείων.
  • Για καμία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στις δημόσιες δομές Υγείας.
  • Για άρση των αναστολών των υγειονομικών.
  • Για ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επικίνδυνα επαγγέλματα.
  • Για υγεία κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

Στον 21ο αιώνα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να απολαμβάνουμε οι εργαζόμενοι, ο λαός υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας αντίστοιχες των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας απολύτως δωρεάν.

Χαλκίδα, 21/10/21

Τα Σωματεία:

Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Εύβοιας, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, Σωματείο AVRAMAR, ΜΙΜΙΚΟΣ, ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΑΕ, ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ, Παράρτημα Εύβοιας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας

Εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς:

Εμπόριο, Επισιτισμός, Υπάλληλοι γραφείων, Εκπαιδευτικοί, Υγειονομικοί

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...