Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Πραγματοποιήθηκε Διαδικτυακή Σύσκεψη της Κλαδικής Δημοσίου Κλαδικής Δημοσίου Ευρώπης (TUI PS – Europe) της ΠΣΟ 

0

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύσκεψη της Κλαδικής Δημοσίου Ευρώπης (TUI PS – Europe) της ΠΣΟ  με θέμα :

“Εκτίμηση της κατάστασης στην Ευρώπη, τα  καθήκοντα  και ο προγραμματισμός δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στην επίθεση των Κυβερνήσεων – Κεφαλαίου – ΕΕ “

Στην σύσκεψη πήραν μέρος Συνδικάτα από 9 χώρες Αυστρία, Δανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος, Πορτογαλία, Σουηδία, Τσεχία και Χώρα των Βάσκων, επίσης συμμετείχε και απεύθυνε χαιρετισμό και ο ΓΓ της Κλαδικής Δημοσίου της ΠΣΟ συν. Zola Sapetha

Στην κεντρική ομιλία του ο Συντονιστής της  Ευρώπης τόνισε : ” την ανάγκη οργάνωσης της πάλης και η συσπείρωση περισσότερων συνδικάτων απέναντι στην γενικευμένη επίθεση των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου, πως εξελίσσονται σε κάθε χώρα, πως με πρόσχημα την πανδημία επιτίθενται στα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, πως ξεδιπλώνεται συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους της Ευρώπης. ..”

Ακολούθησαν πλούσιες τοποθετήσεις συζητήσεις από τους συνδικαλιστές που βοήθησαν τον συντονιστή να συνοψίσει στο κλείσιμο : “……ήρθε μια σημαντική πείρα στην σύσκεψη, πείρα που μας δυναμώνει και μας μαχητικοποιεί. Θεωρούμε ως Κλαδική  σημαντικό να μπορούν τα συνδικάτα στην Ευρώπη να βρισκόμαστε να συζητάμε και να συντονίζουμε την δράση μας απέναντι στην επίθεση κεφαλαίου, ΕΕ και κυβερνήσεων.  Να φέρουμε καινούργια συνδικάτα κοντά μας.

Το κάθε συνδικάτο θα πρέπει έγκαιρα να σχεδιάσει και να οργανώσει πρωτοβουλίες για να γίνει γνωστό σε όλη την εργατική τάξη το συνέδριο της ΠΣΟ. Που είχε πραγματοποιήσει από το προηγούμενο μια διαδρομή πολύ σημαντική, πάντα στο πλευρό των εργαζομένων όλου του κόσμου.

Μέσα στον Μάρτη θα πραγματοποιηθεί το ενδιάμεσο συνέδριο της Κλαδικής με την συμμετοχή μελών και φίλων¨”

Επίσης ομόφωνα υιοθετήθηκε το παρακάτω ψήφισμα για την ΛΑΡΚΟ:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ 1.200 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Τα αγωνιστικά σωματεία που υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ καταγγέλλοντας τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για απολύσεις 1.200 εργαζομένων και έξωση 1.000 οικογενειών από τα σπίτια τους που βρίσκονται στο εργοστάσιο.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις υπονομεύουν εδώ και χρόνια την κατάσταση του Εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, ενός από τους 5 μεγαλύτερους παραγωγούς νικελίου παγκοσμίως, για να μπορέσουν να ιδιωτικοποιήσουν το εργοστάσιο χωρίς τους εργάτες και τα δικαιώματά τους.

Στεκόμαστε στο πλευρό των ΕΡΓΑΤΩΝ της ΛΑΡΚΟ για να σταματήσει η εγκληματική ενέργεια της Κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.