ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: Οργανωτική Σύσκεψη Τετάρτη 13 Νοέμβρη στις 10:30 στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ

Ναυτεργάτες,

 Με πολύτιμη παρακαταθήκη τους απεργιακούς αγώνες στις 23 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη, τα συλλαλητήρια, τις πολύμορφες παρεμβάσεις, ενάντια στο τσάκισμα των ΣΣΕ, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, συνεχίζουμε τον αγώνα στην νέα αντιασφαλιστική επίθεση.

Το «νέο Ασφαλιστικό» που επεξεργάζεται η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, προωθεί την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της κοινωνικής ασφάλισης.

Σχεδιάζεται στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, η κοινωνική ασφάλιση, οι συντάξεις, να μετατραπούν σε αποκλειστική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου, μείωση των εργοδοτικών εισφορών και της συμμετοχής του κράτους.

Κάθε κυβέρνηση μέχρι σήμερα που προωθούσε αντιασφαλιστικό νόμο χρησιμοποιούσε τα ίδια επιχειρήματα για «βιωσιμότητα» των ασφαλιστικών ταμείων και «δίκαιου» συστήματος συντάξεων, με αποτέλεσμα  την λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, περικοπές συντάξεων και κοινωνικών παροχών, με τραγικές συνέπειες για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ

 Στους ναυτεργάτες με την εφαρμογή του ν.4387 από τον Μάη του 2016, ελάχιστοι ναυτεργάτες έχουν πάρει οριστική σύνταξη, η συντριπτική πλειοψηφία είναι με προσωρινή από 384 – 721ευρώ, αντίστοιχα κανένας δεν έχει πάρει επικουρικό και εφάπαξ, ενώ σε ναυτεργάτες που τους έχουν παρακρατηθεί χρήματα για αναβάθμιση, δεν τους έχει γίνει.  

Συμμετέχουμε την Δευτέρα 11 Νοέμβρη στις 6:30 μ.μ στον κινηματογράφο STUDIO, στο κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, στη σύσκεψη  για την νέα αντιασφαλιστική επίθεση και την οργάνωση του συλλαλητηρίου στις 30 Νοέμβρη, που εξήγγειλε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ