ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ,ΠΕΠΡΝ,ΠΕΣ/ΝΑΤ: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία.

0

Συνάδελφοι Ναυτεργάτες,

Κλιμακώνουμε τον απεργιακό αγώνα διεκδικώντας η κυβέρνηση της ΝΔ να αποσύρει το επαίσχυντο αντεργατικό νομοσχέδιο κατ΄ εντολή της Ε.Ε, των  εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, για να καταργήσουν το 8ωρο, να τσακίσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία

και το δικαίωμα στην απεργία.

 Στις προκλητικές παρεμβάσεις των εφοπλιστών με ασφαλιστικά μέτρα, για να χτυπήσουν το απεργιακό δικαίωμα των ναυτεργατών, απαντάμε ότι οι τρομοκρατικές μεθοδεύσεις τους θα βρουν απάντηση από τους ναυτεργάτες, την αλληλεγγύη των εργαζομένων, των συνδικάτων. Το δίκιο του αγώνα δεν θα κριθεί στις αίθουσες δικαστηρίων, αλλά στους καταπέλτες των πλοίων.

Νόμος είναι το δίκιο των ναυτεργατών

και όχι τα κέρδη των εφοπλιστών

         

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ   ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Τετάρτη 16 Ιούνη στις 05:00 το πρωί, πλατεία Καραϊσκάκη.

         Αγωνιζόμαστε – Διεκδικούμε:

Να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου, το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση.

Κατάργηση του ν.4714/2020, των  αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων, που προστέθηκαν στους προηγούμενους, για το χτύπημα συμβάσεων, μισθών, δικαιωμάτων σε συνθήκες πανδημίας.

Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ με αυξήσεις, υποχρεωτική ασφάλιση στο ΝΑΤ, για όλους τους ναυτεργάτες από όποια χώρα και αν προέρχονται.

Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας.

 ■ Μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός για όλο το λαό. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Πλήρη – σταθερή εργασία, με μείωση του εργάσιμου χρόνου, προσαρμογή των οργανικών συνθέσεων (με κατάργηση του ν.4150/2013) στις αυξημένες ανάγκες των πλοίων  και  της  προστασίας  της  ανθρώπινης  ζωής  στη  θάλασσα.

Ουσιαστική προστασία των ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλους τους ανέργους, για όσο διαρκεί η ανεργία. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

■ Άμεσα μέτρα για τον επαναπατρισμό των χιλιάδων ναυτεργατών, στα ποντοπόρα καράβια

■ Άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες από ΝΑΤ/ΕΦΚΑ, σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

Διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.