Παράρτημα Νότιοανατολικής Αττικής Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού: Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τα χιόνια

0

Ώρα με την ώρα η κακοκαιρία επιδεινώνεται και αντί να έχουν ΗΔΗ ΛΗΦΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ κατά τη μετακίνηση τους από και προς την δουλειά καθώς και κατά την εργασία, πληθαίνουν οι καταγγελίες και τα προβλήματα!!!!

Ήδη μια σειρά συνάδελφοι αδυνατούν να φτάσουν στο χώρο εργασίας τους, ενώ παράλληλα χρειάζεται να διασφαλιστεί πως όλοι όσοι έχουν ήδη πάει θα επιστρέψουν στο σπίτι τους, ανεξάρτητα από το αν θα παραμείνει κλειστή η επιχείρηση.

  • Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα από τον κρατικό μηχανισμό για να ανοίξουν οι δρόμοι από και προς το αεροδρόμιο και να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάνε στο σπίτι τους.
  • Με ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλιστεί ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει μεροκάματο λόγω του χιονιά.
  • Να απαγορευτεί η διανομή φαγητού, κανένας διανομέας να μη βγει στο χιονιά βάζοντας τη ζωή του σε κίνδυνο.

Επικοινωνούμε άμεσα με το Συνδικάτο για να μη βρεθεί κάποιος εργαζόμενος ή εργαζόμενη μόνοι τους απέναντι στον εργοδότη, να μην υποκύψει κανείς σε εκβιασμούς. Δε βάζουμε τη ζωή και τη σωματική μας ακεραιότητα σε κίνδυνο για τα κέρδη των εργοδοτών.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.