Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων : 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία 26 Νοέμβρη

Την στιγμή που η χώρα μετράει καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα, δεκάδες νεκρούς και το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, αντί να πάρει έγκαιρα μέτρα στους χώρους δουλειάς, αντί να ενισχύσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με συχνότερα δρομολόγια, αντί να μειωθούν οι μαθητές σε κάθε τάξη προσλαμβάνοντας δάσκαλους και καθηγητές από τους χιλιάδες άνεργους, πριμοδοτεί τον ιδιωτικό τομέα υγείας και τους εργοδότες με περισσότερο χρήμα κουνώντας ταυτόχρονα το δάχτυλο στο λαό και τη νεολαία ότι δεν έπαιρναν τα μέτρα τους επιρρίπτοντάς τους αμέλεια ατομικής ευθύνης!!!
Η κυβέρνηση αξιοποιεί την έξαρση της πανδημίας, προκειμένου όχι μόνο να περάσει νέα αντεργατικά μέτρα αλλά και να θέσει νέα εμπόδια και περιορισμούς στην οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και τη συνδικαλιστική δράση. Με το νομοσχέδιο – έκτρωμα που παρουσίασε νομοθετεί για πρώτη φορά στη χώρα μας τη 10ωρη εργασία, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα, προωθεί την κατάργηση των Γενικών Συνελεύσεων, επιβάλλει την ηλεκτρονική ψήφο αντί της συμμετοχής των ίδιων των εργαζομένων με τη φυσική τους παρουσία, παραδίδει το Μητρώο μελών στην κυβέρνηση και τους εργοδότες, επιβάλλει νέα εμπόδια στην απόφαση και την οργάνωση της απεργίας και αλλά πολλά…..
Η νέα αντεργατική επίθεση πρέπει να βρει ισχυρή απάντηση. Γι’ αυτό, η Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων συμμετέχει στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 26 Νοέμβρη και καλεί τα μέλη του και κάθε εργαζόμενο να συμμετέχει μαζικά κι οργανωμένα στην απεργία.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
 Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
 Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
 Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
 Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
 Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!
 ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
 Άμεση πληρωμή των απογευματινών δεδουλευμένων.
 Μέτρα προστασίας για τους Γεωπόνους ελεγκτές στα σημεία εισόδου της χώρας.
 Απόδοση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας για Γεωπόνους που εργάζονται σε αντικείμενα με επιβαρυμένους εργασιακούς παράγοντες.

Comments are closed.