ΠΑΜΕ Τύπου – ΜΜΕ : Ο αγώνας συνεχίζεται, το αντεργατικό τερατούργημα απορρίπτεται

0
image_pdfimage_print

      Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους του Κλάδου, όλους τους εργαζόμενους της χώρας, που με την τεράστια μαχητική συμμετοχή τους στην μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, έστειλαν μήνυμα σε αφεντικά και κυβέρνηση πως απέναντί τους μπορεί να ορθώνεται ολοένα και πιο δυναμικά και αποφασιστικά η ακαταμάχητη δύναμη των εργαζομένων, κόντρα στις επιδιώξεις τους για ακόμη μεγαλύτερο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας στη δουλειά και στη διεκδικητική δράση. Είναι επίσης μήνυμα συνέχισης του αγώνα με κλιμάκωση της πάλης απέναντι στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης.

Η επιτυχία της απεργίας επιβεβαιώνεται πανηγυρικά και από τη λύσσα των εχθρών των εργαζομένων και των αγώνων τους, διευθυντικών στελεχών του ΣΚΑΪ και των αφεντικών τους, που εξέπεμψαν μέρα απεργίας, μιλώντας τάχα για ελευθερία στην εργασία, όταν πάνω από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί που εξαναγκάστηκαν από τα αφεντικά και το σάπιο σύστημά τους να περάσουν στην ανεργία. Αλλωστε αυτό το σύστημα δεν μπορεί να εξασφαλίσει σε όλους δουλειά. Αυτή τους η ελευθερία, είναι ελευθερία στην απεργοσπασία, εχθρική ενέργεια για την εργατική τάξη αφού θέλει να τσακίσει την ελευθερία διεκδίκησης των εργαζομένων να έχουν όλοι δουλειά και ζωή με ευημερία και ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής οικογένειας.

Ακόμη πιο ενδεικτικά της τεράστιας δύναμης που έχει η οργανωμένη εργατική απεργιακή πάλη απέναντι σε εργοδοσία και κυβέρνηση, είναι τα υποβολιμαία δημοσιεύματα του αστικού τύπου για μικρή, τάχα, συμμετοχή εργαζόμενων στην απεργία.Μέχρι και οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ βγήκαν να πουν στους απεργούς ότι δεν απήργησαν! Αν είναι αυτή η αλήθεια τους, τότε να μας πουν σε τί εξυπηρετούν τα άρθρα του νομοσχεδίου που παρεμβαίνουν στη λειτουργία των συνδικάτων, βάζουν φραγμούς στο απεργιακό δικαίωμα και πριμοδοτούν την απεργοσπασία.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, έγιναν φουσκωμένο ποτάμι οργής δίνοντας την καλύτερη απάντηση στους ισχυρισμούς του Χατζηδάκη, της κυβέρνησης, των αφεντικών και των παπαγάλων τους, οτι τάχα, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εκφράζει την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό και οτι γίνεται αποδεκτό από τους εργαζόμενους.

Πρόοδος και εκσυγχρονισμός για τους εργαζόμενους δεν είναι η 10ωρη δουλειά, ο χωρίς όρια εργάσιμος χρόνος, οι ολοένα αυξανόμενες και απλήρωτες υπερωρίες, η εντατικοποιημένη δουλειά-λάστιχο και όποτε θέλει ο εργοδότης, η τηλεργασία που καταργεί τον ελεύθερο χρόνο, η ευελιξία μαζί με την ανεργία και τη μισή δουλειά-μισή ζωή, τα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Πρόοδος και εκσυγχρονισμός είναι η σταθερή δουλειά για όλους, ο σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος, με 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο, η αύξηση του ελεύθερου χρόνου, η επαναφορά των ΣΣΕ με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας.

Πρόοδος και εκσυγχρονισμός είναι η κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που γενικεύουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις και χτυπούν το απεργιακό δικαίωμα και την συνδικαλιστική δράση.

Και αυτή η πρόοδος δεν είναι υπόθεση μιάς κυβέρνησης, όπως υποκριτικά, καιροσκοπικά, χυδαία ψηφοθηρικά διατείνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που παραμονές της απεργίας είπε πως ότι και αν κάνουν οι εργαζόμενοι το νομοσχέδιο θα περάσει, βάζοντας προωθητικό φυτίλι στην απεργοσπασία. Αλλωστε είναι το κόμμα που μεταξύ των άλλων, ως κυβέρνηση, με δικούς του νόμους έστρωσε το χαλί και για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου και για την παρέμβαση του κράτους στα συνδικάτα και για την παρεμπόδιση της απεργίας και για την μείωση των θέσεων εργασίας στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Αυτό που μπορεί να αντιπαλεύει την πολιτική που υπηρετεί το σύστημα της εκμετάλλευσης είναι ο οργανωμένος, ανυποχώρητος ταξικός αγώνας των εργαζόμενων όταν συνειδοτοποιούν τη δύναμη τους και διατρανώνουν την απόφαση τους να μην γίνουμε δούλοι τον 21ο αιώνα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συνεχίζουμε, να δίνουμε τη μάχη μας ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά για να μην ψηφιστεί το τερατούργημα Χατζηδάκη, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και οι ΠΝΠ.

Οι εκλεγμένοι με το πλαίσιο αρχών του ΠΑΜΕ στα Δ.Σ. των Ενώσεων των ΜΜΕ, προτείνουμε κλιμάκωση της πάλης και συμμετοχή του Κλάδου σε απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη βουλή, από κοινού με εργατικά συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ! ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ! ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Share.

Comments are closed.