Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών : Για τις περιοδείες στον Νομό Κοζάνης

0

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Πότων ολοκλήρωσε κύκλο περιοδειών σε επιχειρήσεις του κλάδου στον νομό Κοζάνης.

Συγκεκριμένα πραγματοποιηθήκαν περιοδείες στις επιχειρήσεις  ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ (ALFA ΖΥΜΕΣ)  και  Αφοί Α. Πιτένη ΑΒΕΕ.

Η συζήτηση ήταν καλή σε όλους αυτούς τους χώρους με την συμμετοχή πολλών εργαζομένων.

Ιδιαίτερα απασχόλησε το ζήτημα της υπογραφής τις κλαδικής σύμβασης εργασίας εργασίας στον κλάδο.

Επισημάνθηκε, ότι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στον μεγαλύτερο μεταποιητικό κλάδο της βιομηχανίας, δηλαδή στην παραγωγή και διακίνηση τροφίμων και ποτών, είναι  χωρίς Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μιας και οι βιομήχανοι αρνούνται να την υπογράψουν.

Οι εργαζόμενοι, που  με τον ιδρώτα τους παράγουν όλα τα τρόφιμα και τα ποτά, με τους μισθούς καθηλωμένους τόσα χρόνια, πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην κάλυψη ακόμη και των βασικών αναγκών των οικογενειών τους.

Από τη μία οι χαμηλοί μισθοί και από την άλλη η ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα, οι υπέρογκοι λογαριασμοί της ενέργειας, το κόστος της βενζίνης, η τραγική κατάσταση στη δημόσια υγεία κλπ, επιβεβαιώνουν ότι πάλι οι λαϊκές οικογένειες θα  «πληρώσουν το μάρμαρο».

Ταυτόχρονα στα πλαίσια της Πανελλαδικής Σύσκεψης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου που θα γίνει 18 και 19 Ιούνη 2022, έγινε συζήτηση για το τι κίνημα χρειάζεται σήμερα για να αντιμετωπίσει την επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, τα νέα δεινά που περιμένουν το λαό μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την ένταση της εκμετάλλευσης και το δυνάμωμα της φτώχειας, την ένταση της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, το δυνάμωμα της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής βίας.

Τονίστηκε ότι είναι  ανάγκη σήμερα να δυναμώσει ο αγώνας στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, να δυναμώσει η αντεπίθεση του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, να ριζώσει η οργανωμένη εργατική απάντηση παντού!

Ένα εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί σύγχρονους όρους εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με διεύρυνση των κοινωνικών παροχών.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.