Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Ομοσπονδία – Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού: Η νίκη τους θα γίνει νίκη όλων των εργατών.

0

Η ΟΕΚΙΔΕ και το Συνδικάτο ΚΙΔΕ Ν. Αττικής, καταγγέλλουμε το σκηνικό τρομοκρατίας που έχει στήσει η κυβέρνηση στις προβλήτες της COSCO, για λογαριασμό της εργοδοσίας, επιστρατεύοντας ισχυρές δυνάμεις καταστολής.

Απ’ τα χαράματα έχουν ζώσει τις προβλήτες ΜΑΤ και ειδικές μονάδες του λιμενικού, Αύρες ταγμένες στην υπηρεσία της πολυεθνικής για να προστατέψουν τα κέρδη της.

Οι εργαζόμενοι της COSCO συσπειρωμένοι στο σωματείο τους συνεχίζουν από προχτές τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους, που παραλίγο να θρηνήσουν κι άλλον συνάδελφο τους, λίγους μήνες μετά το εργοδοτικό έγκλημα, μέσα στο λιμάνι που κόστισε τη ζωή ενός εργάτη. Αγωνίζονται για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, για μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, για να γυρίζουν αρτιμελής στα σπίτια τους, την ένταξη τους στα ΒΑΕ.

Βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία της COSCO η οποία θησαυρίζει σε βάρος τους καθώς και με όλο το αντεργατικό πλαίσιο των κυβερνήσεων που βγάζουν σε χρόνο ρεκόρ παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων χωρίς να παίρνουν κανένα μέτρο για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.  

Καταγγέλλουμε το όργιο τρομοκρατίας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση μας με κάθε τρόπο στους απεργούς εργάτες της COSCO που δίνουν εδώ και μήνες μια σκληρή μάχη που αφορά όλη την εργατική τάξη.

Η νίκη τους θα γίνει νίκη όλων των εργατών.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, αύριο μετά τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς να πάμε μαζικά στη COSCO, να στηρίξουμε το δίκαιο αγώνα τους.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Των εργατών η πάλη θα τη σπάσει!!!

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.