Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος : 16 Ιούνη Απεργούμε

0
image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η ΟΕΚΙΔΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους του κλάδου που ξεπέρασαν τους φόβους τους, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και συμμετείχαν στη μεγάλη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 10 Ιούνη. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στους κλάδους μας, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με νέα Απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη κόντρα στις σειρήνες του συμβιβασμού και της υποταγής.

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δεν μερεμετίζεται, δεν διορθώνεται. Είναι για τα σκουπίδια!

Το νομοσχέδιο – έκτρωμα υπηρετεί τη στρατηγική του κεφαλαίου, αυτή της έντασης της εκμετάλλευσης, της μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης, που αποτελούν τους όρους για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό επιβεβαιώνεται από τις παρεμβάσεις του ΣΕΒ και των εργοδοτικών ενώσεων ένδυσης και υπόδησης, ΣΕΠΕΕ – ΣΚΕΕ – ΕΛΣΕΒΒΥΕ, όπου μυρίζοντας αίμα σαν τα τσακάλια, χειροκροτούν το νέο νομοσχέδιο και ζητούν απ’ την κυβέρνηση τα μέτρα να γίνουν ακόμα πιο αντιδραστικά.

Ανταγωνιστικός εργαζόμενος για την εργοδοσία, είναι αυτός που θα δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς πρόσθετη αμοιβή. Αυτός που θα μπορεί να απολύεται πιο εύκολα. Αυτός που ο εργοδότης χωρίς κανένα εμπόδιο θα μπορεί να τον κάνει λάστιχο, να τον βάζει να δουλεύει όσο και όποτε θέλει, άρα χωρίς ο ίδιος να μπορεί να προγραμματίσει τίποτα, χωρίς προσωπικό – οικογενειακό χρόνο. Αυτός που δεν θα έχει στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα και που θα στέκεται ξεμοναχιασμένος απέναντι στις ορέξεις του εργοδότη.

Δε θα καταφέρουν να εμποδίσουν το απεργιακό κύμα!

Όσους επικοινωνιακούς μηχανισμούς κι αν επιστρατεύσουν για να συγκαλύψουν τον αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου τα κυβερνητικά επιτελεία, όσο κι αν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιχειρεί να βάλει εμπόδια στην κλιμάκωση του αγώνα δίνοντας χέρι βοηθείας σε κυβέρνηση και εργοδοσία, το απεργιακό μέτωπο θα είναι πιο ισχυρό σε όλη τη χώρα στις 16 Ιούνη.

Κανονικότητα, Εκσυγχρονισμός και Πρόοδος ΔΕΝ είναι η Σύγχρονη Σκλαβιά!

Απαντάμε αγωνιστικά σε κυβέρνηση και εργοδοσία στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν! Να μην επιτρέψουμε τη ραγδαία επιδείνωση της ζωής μας! Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα. Διεκδικούμε την κάλυψη των συγχρόνων αναγκών μας με βάση την πρόοδο της γνώσης, της επιστήμης και της τεχνικής. Για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ώρο – 5ήμερο – 35ώρο.

Στον πόλεμο που μας κήρυξαν απαντάμε με πόλεμο. Όλες και όλοι στην απεργία Τετάρτη 16 Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα

Share.

Comments are closed.