Νομαρχιακό Τμήμα ΛΗΜΝΟΥ ΑΔΕΔΥ : Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις

0
image_pdfimage_print

 

  Στα πλαίσια της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της 26 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία δύο συμβολικές απεργιακές κινητοποιήσεις από εκπροσώπους των σωματείων του νησιού.

Στις 10 το πρωί έγινε εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Λήμνου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Παράρτημα Λήμνου του Πανελλαδικού Εργατικού Κέντρου, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Οικοδόμων Λήμνου, το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Λήμνου, την ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, την Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λήμνου, το Σωματείο Συνταξιούχων Λήμνου.

  Στην εκδήλωση μίλησε ο Κώστας Μαδυτινός, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και στη συνέχεια επιδόθηκε από τους εκπροσώπους των σωματείων στο Διοικητή του νοσοκομείου, ψήφισμα με τα αιτήματα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λημνιακού λαού.

Στις 11 το πρωί, εκπρόσωποι των ΔΣ των συνδικάτων των εκπαιδευτικών, πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο του νησιού. Στη συνάντηση με το Δήμαρχο, έθεσαν τα ζητήματα των μαζικών δωρεάν και επαναλαμβανόμενων τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων της Λήμνου, της απολύμανσης των σχολείων, καθώς και της μετατροπής των συμβάσεων μειωμένου ωραρίου των καθαριστριών των σχολείων σε πλήρους ωραρίου, για τη σχολαστική καθαριότητα όλων των σχολείων όλες τις ώρες λειτουργίας τους, από την ημέρα που λειτουργήσουν ξανά. Επίσης έθεσαν ξανά το ζήτημα της αποκατάστασης του Γυμνασίου Μύρινας, ώστε να λυθεί ριζικά το πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών και να λειτουργούν τμήματα μέχρι 15 μαθητές.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

  Οι εκπρόσωποι των σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Λήμνου, καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για την έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

  Εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση εφαρμόζει εγκληματική πολιτική, μειώνει αντί να αυξήσει τα κονδύλια για την υγεία του λαού στον προϋπολογισμό του 2021, αρνείται πεισματικά να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του λαού και αρκείται να μας επιδεικνύει την ατομική ευθύνη ως αποκλειστικό παράγοντα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που θεωρεί την υγεία-ατομική ευθύνη και τις υπηρεσίες υγείας – εμπόρευμα, στην πολιτική που ευθύνεται για τις συνεχιζόμενες σοβαρές ελλείψεις του νοσοκομείου του νησιού μας και του τοπικού ιατρείου της Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), σε μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

  Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ανησυχητική, τη στιγμή που πάντα υπάρχει ο κίνδυνος έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού και στο νησί μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς. Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία. Άμεση ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Για το Νοσοκομείο και τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του νησιού μας :

  • Καμία απόλυση επικουρικού. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στο νοσοκομείο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό, Κίνητρα για την προσέλκυση ιατρών στο νοσοκομείο του νησιού.
  • Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού.
  • Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.
  • Στελέχωση του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) με δύο μόνιμους ιατρούς.

 

Share.

Comments are closed.