Μαχητική απάντηση και αγώνας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας

Η κυβέρνηση της ΝΔ σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά

που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη λαϊκή στέγη

 Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προετοιμάζει νέα φουρνιά μαζικών πλειστηριασμών με στόχο τη λαϊκή στέγη, επεξεργάζεται καινούρια πακέτα στήριξης των τραπεζών, μέσα από μεταβιβάσεις προβληματικών δανείων σε funds και μάλιστα με την εγγύηση του Δημοσίου.

Με ένα σμπάρο …τρία τρυγόνια. Και κλιμάκωση των εκβιασμών για να πληρωθούν τα κόκκινα δάνεια και «διασφάλιση» των επενδυτών που θα επιλέξουν να τα αγοράσουν και απαλλαγή των τραπεζών από το βραχνά να τα εισπράξουν.

Όμως οι διευκολύνσεις δεν σταματάνε ούτε κι εδώ. Η πλήρη φοροασυλία που απολαμβάνουν από το 2012 μέχρις ότου αναπληρώσουν τη χασούρα τους από το «κούρεμα» των ελληνικών κρατικών ομολόγων θα μεταβιβάζεται στα «κοράκια» που θα αγοράζουν με το αζημίωτο τα κόκκινα δάνεια.

Πρόκειται για την προίκα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς τους τραπεζίτες και τα άλλα αρπακτικά του χρηματοπιστωτικού συστήματος, που για τη ΝΔ αποτελεί έτσι κι αλλιώς την πρώτη γραμμή της πολιτικής της, ώστε να δώσει επιπλέον φόρα στα κέρδη και στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι οι στρατηγικές συγκλίσεις που μοιράζονται οι πρώην και οι τωρινοί για να σκάψουν από κοινού με την ΕΕ ακόμη βαθύτερο λάκκο για τους εργαζόμενους και το λαό.

Τα Συνδικάτα έχουν καθήκον να προετοιμαστούν για να δώσουν μαχητική απάντηση και να βρεθούν για μια ακόμη φορά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, εμποδίζοντας τα σχέδια να κλιμακωθούν οι πλειστηριασμοί, να αποκαλύπτοντας το σύνολο των αντιλαϊκών σχεδιασμών της κυβέρνησης και των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Ένας τέτοιος αγώνας πρέπει να έχει στο επίκεντρό του, την κάλυψη των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους.