1

Κοινό κάλεσμα Σωματείων Ν. Ηρακλείου για απεργία και συλλαλητήριο 16 Ιούνη

Τα Συνδικάτα που συνυπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα που ύψωσαν ανάστημα και απέργησαν ενάντια στο νομοσχέδιο- έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο, ξηλώνει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και κάνει την απεργία συμβολική!

Στεκόμαστε στο πλευρό όλων αυτών των εργαζομένων που αντιλαμβάνονταν την ανάγκη της απεργίας, θέλησαν να απεργήσουν όμως δεν κατάφεραν να κάνουν το βήμα.

Ο πόλεμος που κήρυξε η κυβέρνηση στους εργαζόμενους με την παρουσίαση του αντεργατικού νομοσχεδίου, δεν τελείωσε! Δώσαμε μια μάχη, μια ηχηρή απάντηση που ταρακούνησε την κυβέρνηση και τα αφεντικά. Έχουν βάλει λυτούς και δεμένους να σβήσουν τη φωτιά που άναψε η επιτυχία της απεργίας, την περασμένη Πέμπτη! Τα ΜΜΕ μιλούν για μια μικρή απεργία! Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θέλουν «να βγάλουν την υποχρέωση» και να ξεφουσκώσουν την οργή, την αγανάκτηση των εργαζομένων με στάση εργασίας! Τα υπόλοιπα πρώην κυβερνητικά κόμματα, που έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση προσπαθούν να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα, να πείσουν τους εργαζόμενους πως οι απεργίες δεν φέρνουν αποτελέσματα και πως μόνο η κυβερνητική εναλλαγή μπορεί να σώσει το λαό!

Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές πια! Ξέρουμε πως οι εργαζόμενοι δε μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από κανέναν! Το μόνο που έχουμε είναι η δύναμή μας, τα Συνδικάτα μας, την πάλη μας! Με αυτά τα όπλα μπορούμε να γκρεμίσουμε νόμους, υπουργούς και κυβερνήσεις!

Τα ΔΣ των Συνδικάτων μας αποφάσισαν και συμμετέχουν στην απεργία που έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες μας, την Τετάρτη 16 Ιούνη, μέρα ψήφισης του αντεργατικού εκτρώματος από τη Βουλή! Καλούμε όλα τα σωματεία του Νομού μας και το ΔΣ του Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου που συνεδριάζει τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, να πάρουν απόφαση για απεργία. 

Καλούμε σε απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη, στις 11πμ στην Πλ. Ελευθερίας και σε απογευματινό συλλαλητήριο την ίδια μέρα, την ώρα ψήφισης, στις 6:30μμ στην Πλ. Ελευθερίας.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ! Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΝΗ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 6:30ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου