Κοινή Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμ. ΑΜΕΑ Αττικής

Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες έχουμε τη δική μας θέση στην απεργιακή μάχη των εργαζομένων σε όλη τη χώρα. 

Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής μας και των παιδιών μας από την πανδημία.  

Στις 10 π.μ. προχωράμε σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας με όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κτλ) στην πύλη του ΠΙΚΠΑ Βούλας για την άρνηση της Κυβέρνησης να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τη προστασία των περιθαλπόμενων και των εργαζομένων στα Προνοιακά Ιδρύματα. 

Τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη, την ώρα που η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αρνιόταν για μια ακόμη φορά να συναντηθεί με αντιπροσώπους μας, για το πρόβλημα των μέτρων προστασίας από τη πανδημία, ανακοινώνονταν δεκάδες κρούσματα στον Άγιο Παντελεήμονα στη Θεσσαλονίκη και στον Αριστέα στον Αμπελώνα της Λάρισας. Ενώ ήδη έχουν καταγραφεί δεκάδες νεκροί στα γηροκομεία, στην κλινική Ταξιάρχαι και όχι μόνο.  

Αλήθεια, αν γινόταν μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ κάθε βδομάδα σε εργαζόμενους και περιθαλπόμενους δε θα μπορούσαν να ελεγχθούν τα κρούσματα στην αρχή;  

Η κυβέρνηση όμως αντί για αυτό μας κούνα το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης, ενοχοποιεί τις λαϊκές κινητοποιήσεις για τη διασπορά του κορονοϊού. Κινητοποιήσεις που έχουν αναγνωρισθεί και διεθνώς για την αρτιότητα στην οργάνωση και τα μέτρα προστασίας, την ίδια στιγμή που η ίδια διαμορφώνει πρωτόκολλα λάστιχο, αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας ακόμα και σε αυτούς τους ευαίσθητος χώρους όπως είναι τα ιδρύματα Πρόνοιας για βαριά ανάπηρους-χρόνια πάσχοντες και ηλικιωμένους.  

Η πρόκληση και η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!!  

Με τόσους θανάτους και τόσα κρούσματα η κυβέρνηση χθες οργάνωσε «σόου» ευαισθησίας στη Βουλή για τα ΑμεΑ. Με «σόουμαν» τον κ. Γεραπετρίτη και «παρτενέρ» τους καλοταϊσμένους και μπουκωμένους με εκατομμύρια ευρώ εκπροσώπους του επίσημου αναπηρικού κινήματος της ΕΣΑμεΑ.  

Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία με μπόλικα παχιά λόγια για ίσες ευκαιρίες και καταπολέμηση των διακρίσεων αλλά πάνω από όλα εξασφαλισμένη η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, των ΜΚΟ, τη διάλυση της Ειδικής Αγωγής και της Πρόνοιας, στο όνομα της αποασυλοποίησης και της συμπερίληψης.  

Την ίδια στιγμή στην Ολομέλεια της Βουλής, νομιμοποιηθήκαν οι απολύσεις των επικουρικών εργαζομένων στην Πρόνοια, εν μέσω πανδημίας.  

 

 

ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!  

Την ίδια στιγμή που καλούν σε ομοψυχία και μας βομβαρδίζουν με καλέσματα για  υπευθυνότητα και σύμπνοια, γιατί έχουμε πόλεμο, αξιοποιούν την πανδημία για να περάσουν την απαγόρευση των διαδηλώσεων, στο πρώτο κύμα, και τώρα μέσα στην  κορύφωση του 2ου, πού οι νεκροί φτάνουν τους 2.000,  ετοιμάζονται να ψηφίσουν την κατάργηση του 8ωρου, της αποζημίωσης των υπερωριών και τη καρατόμηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.  

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! 

ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! 

Για να προστατέψουμε τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας.  

Για να μπορούμε να αναπνέουμε!  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

  • Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της ζωής, των περιθαλπόμενων, αλλά και των εργαζομένων στα Ιδρύματα Πρόνοιας.  
  • Άνοιγμα νέων δομών και επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας κ Πρόνοιας για να εξασφαλιστεί η αραίωση του πληθυσμού των περιθαλπόμενων.  
  • Μαζικές προσλήψεις ΤΩΡΑ μονίμου προσωπικού. Καμία απόλυση επικουρικού και συμβασιούχων. Θα είναι έγκλημα!!  

Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ κάθε βδομάδα σε όλους τους εργαζόμενους και τους περιθαλπόμενους για να προλαβαίνουμε τα κρούσματα στην αρχή. Για να μην έχουμε νέες τραγωδίες όπως στη κλινική Ταξιαρχαι και στο Ασβεστοχώώρι ή όπως τις τραγωδίες που είδαμε στις της «χώρες αριστερής και νεοφιλελευθερης διακυβέρνησης », στην Ισπανία, στη Γαλλία, στη Μ. Βρετανία και στη «χώρα του ονείρου», τις ΗΠΑ.  

Η προστασία από τη πανδημία στα χέρια του λαού, του αγώνα. 

Θα τα καταφέρουμε. 

Comments are closed.