Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας : Συμπαράσταση στους εργαζόμενους ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER

0

Το Σωματείο μας εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων των ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ Courier που παλεύουν να σπάσουν το καθεστώς των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ενοικίασης εργαζομένων, που με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων έχουν γίνει βαρίδι στην πλάτη των εργαζομένων. Εμείς στον κλάδο μας και ειδικά οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ ξέρουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνουν όλες αυτές οι σχέσεις εργασίας  για τη ζωή μας και τις συνθήκες δουλειάς μας.

Οι αγώνες στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη με την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, στην e-food και στην COSCO δείχνουν ότι όταν οι εργαζόμενοι, στους κλάδους και τις επιχειρήσεις, είμαστε όλοι μια γροθιά, σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο με οδηγό μας μας τις σύγχρονες ανάγκες μας μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω.

Στηρίζουμε την απεργία που προκήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΤΑ (ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ – ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ) μετά από μαζική σύσκεψη των εργαζομένων για τη Δευτέρα 29/11, για τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ COURIER.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά των εργαζομένων για κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου, την αναγνώριση τριετιών, αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη των εργαζομένων  στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Ο αγώνας των εργαζομένων και η αλληλεγγύη μας θα φέρει τη νίκη.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.