Εργατικό Κέντρο Πειραιά : Καταγγελία για τον συνδικαλιστή Ριζεάκο, Διευθυντή στην εστία Ναυτικών

0
image_pdfimage_print

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει ομόφωνα την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία που ασκεί ο διευθυντής της Εστίας Ναυτικών απέναντι στο σωματείο-μέλος μας “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΣΤΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ (ΣΕΕΝ)” και τα μέλη της διοίκησης του, όπως καταγγέλλει και το ίδιο το σωματείο σε πρόσφατη ανακοίνωσή του.       Συγκεκριμένα δεν πρόκειται απλώς για έναν διευθυντή που εκφράζει την εργοδοσία, αλλά για τον διορισμένο στη θέση του διευθυντή από το Δ.Σ. της Εστίας Ναυτικών με πρόταση του πρώην Γ.Γ. της ΠΝΟ Γιάννη Χαλά, συνδικαλιστή Γιάννη Ριζεάκο μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΠΕΝ και γνωστό στέλεχος της ΔΑΚΕ στον Πειραιά.

            Τις μεθόδους που ακολουθεί για να εμποδίσει την συνδικαλιστική δράση του σωματείου στο χώρο εργασίας, θα τις ζήλευε και ο πιο στυγνός εργοδότης! Διότι με κάθε τρόπο παρεμποδίζει τη λειτουργία του σωματείου με απαράδεκτες μεθόδους και εκθέτει ανεπανόρθωτα και τον ίδιο τον οργανισμό που εκπροσωπεί. Συγκεκριμένα, παραβιάζοντας κατάφωρα το ν.1264/82, δεν αναγνωρίζει τη σύνθεση του Δ.Σ. αρνούμενος να παραλάβει το ενημερωτικό έγγραφο που του παρέδωσε η διοίκηση, δεν δίνει συνδικαλιστικές άδειες στα μέλη του Δ.Σ. για να συνεδριάσει το όργανο και δεν δίνει το χώρο για να συνεδριάσει το Δ.Σ. όπως συνέβαινε όλα τα χρόνια στην Εστία Ναυτικών, δικαιολογώντας μάλιστα τη στάση του σε πρόσφατη επιστολή του ότι η συμμετοχή των υπαλλήλων στα Δ.Σ. προκαλεί ανεπανόρθωτο πρόβλημα στη λειτουργία της Εστίας! Δεν επιτρέπει την επικοινωνία των μελών του Δ.Σ. του σωματείου με τους εργαζόμενους εντός του χώρου εργασίας, προχώρησε ακόμη και σε συνδικαλιστικές διώξεις μελών του Δ.Σ. με μετακίνηση από το αντικείμενο εργασίας τους μετά την εκλογή τους στη διοίκηση. Εκφοβίζει τους ίδιους τους εργαζόμενους με μειώσεις μισθών-αφαίρεση επιδομάτων σε όποιον σηκώσει κεφάλι, κάνει διακρίσεις μεταξύ των εργαζομένων σε θέματα αδειών, αμοιβών, ωραρίων.

Το αποκορύφωμα αυτής της βαθειά αντεργατικής συμπεριφοράς του είναι οι παρεμβάσεις του που αποσκοπούν στην διαγραφή μελών από τον Σύλλογο Εργατοϋπαλλήλων Εστίας Ναυτικών (ΣΕΕΝ) με σκοπό να τον αποδυναμώσει και να τον εξαφανίσει.

            Η άθλια αυτή αντεργατική συμπεριφορά του συνδικαλιστή Γιάννη Ριζεάκου δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα. Δηλώνουμε ότι το Εργατικό Κέντρο Πειραιά θα προστατέψει με κάθε νόμιμο τρόπο το σωματείο μέλος του και τους εργαζόμενους στην Εστία απέναντι σε τέτοιες μεθόδους! Θέτουμε προ των ευθυνών τους για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση το Δ.Σ. της ΕΣΤΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ που έχει την κύρια ευθύνη, καθώς και τον γ.γ. της ΠΝΟ, όπου από κοινού οφείλουν να πάρουν θέση και ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ την δίωξη του Σωματείου στο χώρο εργασίας.

Share.

Comments are closed.