Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας: Δελτίο τύπου καταδίκης της απόλυσης συναδέλφου από το αεροδρόμιο Κεφαλονιάς

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας καταγγέλει την εκδικητική απόλυση, λόγω της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης του συναδέλφου εργαζόμενου της ESA Security Solutions, στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς και εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου.  

Η συγκεκριμένη απόλυση θα αξιοποιηθεί με πολλαπλές στοχεύσεις. Από τη μία   η   απόλυσή   του   αποσκοπεί   ευθέως στο να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι   ώστε να υποχρεωθούν να υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις στη λογική του μικρότερου κακού. Η εταιρεία αθετεί την αρχική της δέσμευση για ολοχρονική εργασία στο αεροδρόμιο, ενώ ζητά από τους εργαζόμενους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, επιδοτώντας την εργασία τους έως και 1500€! Από την άλλη θέλουν να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου και μπροστά στα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου Κεφαλονιάς στα μέσα Νοεμβρίου.

Αέρα στα πανιά της μεγαλοεργοδοσίας να αυθαιρετεί, έχει δώσει το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έστησαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ, είτε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ουσία είναι ότι ησημερινή κυβέρνηση της ΝΔ πατάει γερά πάνω στις βάσεις που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και ξεθεμελιώνει πραγματικά ό, τι έχει μείνει όρθιο, δίνει γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο, μαζί με τους εργαζόμενους, τη συνδικαλιστική δράση, και τα δικαιώματά τους. Νόμιμο πλέον είναι να απολύεσαι χωρίς αιτιολόγηση, να ξεπουλιέται κάθε σπιθαμή δημόσιας γης για να γίνουν «επενδύσεις», να ξεπουλιέται όλος ο δημόσιος πλούτος για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπενδυτές και να «ανοίγουν» βεβαίως θέσεις εργασίας-πείνας, όπως αυτές στην εταιρία security του αεροδρομίου Κεφαλονιάς, την ESA. 

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου μας. Καλούμε σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και τους εργαζόμενους του νησιού, να καταγγείλουν τη στάση της εργοδοσίας στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ