Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής : 25 Νοεμβρίου 2021- Παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

0
image_pdfimage_print

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών  το σωματείο μας καταδικάζει τη βία κάθε μορφής κατά των γυναικών και εκφράζει την αλληλεγγύη του σε κάθε γυναίκα της βιοπάλης που είναι θύμα της. Είμαστε στο πλευρό κάθε γυναίκας που βιώνει τη βία εκεί που εργάζεται, εκεί που ζει, που σπουδάζει, που αθλείται, που περνάει τον ελεύθερο χρόνο της ακόμα και μέσα στην ίδια της την οικογένεια.

Αναδεικνύουμε το έδαφος που ανθίζει η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική κακοποίηση, οι βιασμοί, ακόμα και οι δολοφονίες γυναικών.

Σε μια κοινωνία που:

  • επικρατεί το συνολικό τσάκισμα της εργασιακής, της οικογενειακής, της προσωπικής μας ζωής,  η έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής μας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων, της μητρότητας.
  • καλπάζει η ανεργία και οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, που τα βάρη των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ πέφτουν στις δικές μας πλάτες.
  • ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος έχει καταδικάσει αμέτρητες γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες να ζουν στα κολαστήρια των ΚΥΤ που είναι οι πιο ευάλωτοι σε τέτοια αποκρουστικά φαινόμενα.
  • έχει ως «αξίες»  την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον ανταγωνισμό, τον ατομισμό, τον εγωιστικό τρόπο ζωής και σκέψης, που διαπερνούν και τις διαπροσωπικές, τις οικογενειακές σχέσεις.
  • το κίνητρο της όψιμης ευαισθησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων, των επιχειρηματικών ομίλων …είναι ότι το “κόστος”από τη βία κατά των γυναικών υπολογίζεται ότι φτάνει στα 286 δισ. ευρώ το χρόνο!

 

Το σωματείο μας οργανώνει τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή βίας, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για να έχουμε μια αξιοπρεπή ζωή με μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και αναβαθμισμένες κρατικές δομές που θα ικανοποιούν όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας. Που θα εξασφαλίζουν στις γυναίκες εργαζόμενες να στέκονται στα πόδια τους, να είναι χειραφετημένες οικονομικά,  ψυχικά και συναισθηματικά.   

Καμιά γυναίκα μόνη απέναντι στη βία. Πολεμάμε το σύστημα που γεννά την αιτία!

Το θάρρος, η τόλμη απέναντι στη βία μπορεί να αναπτυχθεί στο έδαφος της συλλογικότητας, της συναδελφικότητας, της αλληλεγγύης. Η δράση στον γυναικείο σύλλογο, στο σωματείο για τα σύγχρονα δικαιώματα των νέων στη μόρφωση, στην Υγεία, στη δουλειά, στη ζωή είναι η καλύτερη “ασπίδα προστασίας” της γυναίκας για να βρει τη δύναμη και το κουράγιο να αλλάξει τη ζωή της μαχόμενη.

Διεκδικούμε :

-Μέτρα στήριξης των άνεργων γυναικών (επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις), των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένους από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να μπορέσουν οι γυναίκες να διεκδικήσουν όλα αυτά που τους ανήκουν και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

-Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.α.), με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.

  • -Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.

 

Share.

Comments are closed.