Διακήρυξη Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων EMFI

0
image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου καλούμαστε να ψηφίσουμε και να εκλέξουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Τα 3 χρόνια που πέρασαν ο ταξικός πόλος της ΔΑΣ ήταν στο τιμόνι του σωματείου. Μαζί δώσαμε μάχες με κύριο και πρώτο στόχο την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων. Εκφράσαμε με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη σε συναδέλφους , στηρίξαμε κάθε αίτημα, μπήκαμε μπροστά για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα.

Συγκρουστήκαμε με την εργοδοσία και τους βιομήχανους στον κλάδο χωρίς να λογαριάζουμε κανένα κόστος. Συγκρουστήκαμε με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τις ζωές μας προς όφελός τους.

Μέσα από τις μάχες ,που δώσαμε σε συνθήκες πανδημίας, αποκαλύψαμε το χαρακτήρα των μέτρων της κυβέρνησης της ΝΔ που επιδίωξε να στηρίξει την μεγαλοεργοδοσία αδιαφορώντας για την ζωή και το εισόδημα των εργαζομένων. Αποκαλύψαμε την στάση των υπόλοιπων αστικών κομμάτων και την συμφωνία τους στον δρόμο που χαράζει η Ε.Ε. Συμβάλαμε να μην περάσει το κλίμα φόβου, μοιρολατρίας , ανοχής και αναμονής. Δεν ρίξαμε τον πήχη των διεκδικήσεων και δεν υποχωρήσαμε από την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Να προχωρήσουμε τώρα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία, καθολικό εμβολιασμό με ασφαλή εμβόλια και αποκλειστικά δημόσια δωρεάν περίθαλψη, για όλη την εργατική οικογένεια.

Οι αρχαιρεσίες του σωματείου γίνονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ με αφορμή την πανδημία και με το μάτι της στραμμένο στην καπιταλιστική ανάπτυξη ψηφίζει νόμους κομμένους και ραμμένους, για τα συμφέροντα των εργοδοτών και των μεγάλων ομίλων. Γι αυτό προσπαθεί να μας ρίξει για άλλη μια φορά στάχτη στα μάτια, με το πρόσχημα της «δίκαιης» κατανομής των βαρών, να αποσπάσει την συναίνεση μας σε βαθιά αντιδραστικές και αντεργατικές μεταρρυθμίσεις και που θα πληρώσουμε πάλι εμείς οι εργαζόμενοι.

Ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη για τα εργασιακά με όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που εμπεριέχει, όπως την  κατάργηση του 8ωρου, την τηλεργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις ατομικές συμβάσεις, τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, λύνει τα χέρια της εργοδοσίας και διαλύει ό,τι έχει μείνει ακόμα όρθιο από τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ

Δεν αποδεχόμαστε το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Ο μοναδικός χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ. Η αποχή σημαίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας. Η αναμονή δυναμώνει τον αντίπαλο. Τώρα χρειάζεται να συγκεντρώσουμε όλες τις μαχητικές δυνάμεις και να προετοιμαστούμε για την αντεπίθεση.

Κανένας και καμιά δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση μοναχός του, πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας μας και η συμμετοχή σε αυτόν και όχι η ανάθεση. Η ενότητα και η αλληλεγγύη ανάμεσα  στους εργαζόμενους εξασφαλίζει την δυναμική μας. Ενάντια στους εργοδότες και το κράτος τους. Ενάντια στις κυβερνήσεις τους, τους συμμάχους τους, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ

Τους το λέμε καθαρά. Δεν θα ξεμπερδέψετε εύκολα με τους εργαζόμενους. Οι χώροι δουλειάς θα γίνουν πεδία μάχης και θα διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει. Για να μπορούμε στον 21ο αιώνα να ζήσουμε σαν άνθρωποι εμείς και τα παιδιά μας. Σε ένα τέτοιο αγώνα, ο νόμος Χατζηδάκη όχι μόνο θα μπλοκαριστεί αλλά θα τον στείλουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι όλα τα παραπάνω έχουν άμεση σχέση με αυτά που ζήσαμε ή ζούμε στο εργοστάσιο της EMFI (ΕΒΓΑ). Εδώ η εργοδοσία δεν εφαρμόζει τους αντεργατικούς  νόμους; Εδώ δεν εφαρμόζεται η δουλειά για λίγους μήνες; Εδώ εφαρμόζεται η εντατικοποίηση της εργασίας πότε με το καρότο και πότε με το μαστίγιο με αποτέλεσμα μικρά ή μεγάλα εργατικά ατυχήματα.

Τώρα πρέπει να συσπειρωθεί το σύνολο των εργαζομένων στο σωματείο. Να γίνουν όλοι μέλη του.

Μόνο έτσι μπορούν να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις για να υπάρξει επιχειρησιακή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες στην εργασία για όλους στο εργοστάσιο αλλά και να συμβάλουμε στην μάχη που δίνει η ομοσπονδία για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Η δύναμη μας βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα του σωματείου μας. Αυτό φοβάται και τρέμει η εργοδοσία και για αυτό κάνει προσπάθεια με τον μηχανισμό της να απαξιώσει το σωματείο και το περιεχόμενο του.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες να συμπορευτούν με τις δυνάμεις της ΔΑΣ στις εκλογές του σωματείου. Να συνεχίσουμε στον δρόμο που χαράξαμε μαζί τα προηγούμενα χρόνια. Η υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων προς όφελος των εργαζομένων αποτελεί την κύρια δέσμευσή μας. Η προσπάθεια να σπάσει στην συνείδηση όλων η ανάθεση, αποτελεί για εμάς πρώτο καθήκον. Η ανάπτυξη της ταξικής αλληλεγγύης ανάμεσα μας είναι ο θεμέλιος λίθος για όλα τα παραπάνω.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες στο συλλαλητήριο στις 4/11 στο Σύνταγμα για την ανατροπή και μη εφαρμογή του νέου νόμου-έκτρωμα Χατζηδάκη. Ενώνουμε την φωνή και τις δυνάμεις μας με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους που λένε φτάνει ως εδώ, δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε.

Παλεύουμε

  • Για την υπογραφή Κλαδικής και Επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς, διεύρυνση επιδομάτων για όλους τους εργαζόμενους.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι Βρούτση-Αχτσιόγλου-Χατζηδάκη.
  • Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους. Να σταματήσει το αίσχος των ατομικών συμβάσεων.
  • Συνεχή βελτίωση της υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας των εργαζομένων.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΔΑΣ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

 

 

Share.

Comments are closed.