Δελτίο Τύπου Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Ρόδου για την καθυστέρηση στην μισθοδοσία

Πριν από λίγες μέρες η διοίκηση του ΟΑΕΔ απέσυρε την έγκριση της μισθοδοσίας μας για τις αποδοχές του μήνα Ιουνίου, ενώ πριν από 2 μέρες επικαλέστηκε την διόρθωση τεχνικών σφαλμάτων! Σε ανακοίνωσή της παραδέχθηκε ότι θα υπάρχει ολιγοήμερη καθυστέρηση των αποδοχών μας και επιφυλάσσεται ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει την ημερομηνία καταβολής της μισθοδοσίας μας!

Θυμίζουμε ότι η καθυστέρηση της μισθοδοσίας στους εργαζομένους της Κοινωφελούς Εργασίας δεν συμβαίνει για πρώτη φορά! Από το 2014 μέχρι και σήμερα, παρουσιάζονται διάφοροι λόγοι για να δικαιολογήσουν τις καθυστερήσεις της μισθοδοσίας μας! Καθυστέρηση σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας υπήρξε και στις αποδοχές του Μαρτίου (2019).

Δεν θα συμβιβαστούμε με τις καθυστερήσεις! Είμαστε εργαζόμενοι και ΌΧΙ επαίτες ή ωφελούμενοι! Είμαστε εργαζόμενοι όπως οι συνάδελφοί μας στους ΟΤΑ, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, οι οποίοι περιμένουμε να πληρωθούμε για να καλύψου με τις άμεσες ανάγκες μας!

Ως εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Ρόδου εκφράζουμε την αγανάκτησή μας σχετικά με τις καθυστερήσεις και απαιτούμε από την διοίκηση του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου Εργασίας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας αποδοχών του μηνός Ιουνίου!

Καλούμε τα εργατικά σωματεία της περιοχή μας, αφενός να καταγγείλουν τις «καθυστερήσεις» της διοίκησης του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου Εργασίας για την καταβολή της μισθοδοσίας του Ιουνίου και αφετέρου να μας συμπαρασταθούν στους αγώνες μας για μόνιμη και σταθερή εργασία με ίσα δικαιώματα και ίσες αμοιβές!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ

ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΑΓΙΕΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Ρόδος, 14-07-2019

Εκτων Εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Ρόδου