Αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας για πραγματοποίηση μεγάλου φοιτητικού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 30/9 στις 12:00 στα Προπύλαια

0
image_pdfimage_print

“Οι φοιτητές ανοίγουμε τις σχολές μας στις 4 Οκτώβρη!

 Όλα τα μαθήματα να γίνουν δια ζώσης, με μέτρα προστασίας της υγείας μας!

 Η ημερομηνία ανοίγματος των σχολών μας πλησιάζει όμως το ένα τμήμα μετά το άλλο ανακοινώνουν ότι τελικά πάμε για ακόμη ένα εξάμηνο τηλεκπαίδευσης!!

Ως εδώ! Το ποτήρι ξεχείλισε!

 Οι φοιτητές έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας! Αγωνιζόμαστε εδώ και 1 χρόνο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών μας, εμβολιαστήκαμε σε συντριπτικό ποσοστό, καταθέσαμε τα αιτήματά μας σε όλους τους αρμόδιους. Δε θα δεχτούμε άλλη κοροϊδία! Δε θα δεχτούμε να μείνουν κλειστά τα Πανεπιστήμια τη στιγμή που έχουν ανοίξει τα πάντα, ακόμα και τα γήπεδα! Χιλιάδες φοιτητές νοίκιασαν σπίτι, επέστρεψαν στις πόλεις σπουδών τους, περιμένουν να μπούνε σε αμφιθέατρο μετά από 1,5 χρόνο!

 Η κυβέρνηση ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση! Χρόνο είχε, χρήματα και υποδομές είχε, αλλά παρόλα αυτά οι σχολές ανοίγουν (όπου ανοίγουν….) όπως ακριβώς έκλεισαν, με κίνδυνο να ξανακλείσουν! Δεν έχει δοθεί ούτε 1 ευρώ για την ασφαλή επιστροφή μας στα αμφιθέατρα!! Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να ψηφίζει νόμους που υποβαθμίζουν τις σπουδές μας και  ενισχύουν την καταστολή. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν τα πρωτόκολλα «διάδοσης του κορονοϊού» που προβλέπουν 100% πληρότητα στα αμφιθέατρα! Ευθύνη έχουν και οι πρυτανικές αρχές, κοσμήτορες και πρόεδροι τμημάτων όπως της Νομικής Αθήνας, που ενώ δεν έκαναν τίποτα και δεν διεκδίκησαν λύσεις, τώρα κρατάνε τις σχολές κλειστές. Την ίδια στιγμή λειτουργούν κανονικά τα κερδοφόρα ερευνητικά προγράμματα, αφού το μόνο που τους νοιάζει είναι να ρέει το χρήμα και να προχωρούν οι μπίζνες για τις επιχειρήσεις.

Λύσεις υπάρχουν! Αν ήθελαν, θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλα τα πανεπιστήμια που θα διενεργούν καθημερινά, μαζικά rapid test σε φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους, θα ενημερώνουν επιστημονικά και θα εμβολιάζουν όποιον το επιθυμεί.  Θα μπορούσαν να δώσουν τα 30 εκατομμύρια της Πανεπιστημιακής αστυνομίας για προσλήψεις καθηγητών. Θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την τεράστια κτηριακή περιουσία των Ιδρυμάτων και του δημοσίου για να κάνουμε μάθημα σε ολιγομελή τμήματα, αντί να την «αξιοποιούν» επιχειρηματικά για να βγάλουν κέρδη.

Οι φοιτητές παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Οργανώνουμε τον αγώνα μας!

 Διεκδικούμε:

  •   Να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας.
  •  Εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα πανεπιστήμια με ευθύνη τη διενέργεια δωρεάν μαζικών rapid test καθημερινά, την επιστημονική ενημέρωση και επιτάχυνση του εμβολιασμού.
  •  Τώρα να δοθεί έκτακτο κονδύλι για την κάλυψη των αναγκών των Ιδρυμάτων. Να προσληφθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό για να καλυφθούν τα πάνω από 3000 κενά σε καθηγητές ώστε να φτιαχτούν ολιγομελή κλιμάκια. Άμεση πρόσληψη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας. Εγκατάσταση συστήματος απολύμανσης του αέρα στα αμφιθέατρα.
  •  Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων αμφιθεάτρων των Πανεπιστημίων.
  •  Πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ από και προς τις σχολές ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

Μαζί με όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας διοργανώνουμε μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη στις 12:00 στα Προπύλαια”

Share.

Comments are closed.