Ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας για τις εκλογές του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλ. Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, έγιναν μέλη και συμμετείχαν στις εκλογές του συνδικάτου μας. Η αυξημένη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του ΣΕΤΗΠ κουρέλιασε στην πράξη παλιούς και νέους νόμους που θέλουν τους εργαζόμενους απομονωμένους στον καναπέ του σπιτιού τους να ψηφίζουν με ένα click μακριά και πέρα από τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων τους. Είναι ένα ακόμα βήμα που κάναμε μαζί με εκατοντάδες συνδικάτα από όλη την Ελλάδα, ώστε ο νόμος Χατζηδάκη με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, τα ηλεκτρονικά φακελώματα και την προσπάθεια για διάλυση των συνδικάτων, να πάει εκεί που ανήκει, στον κάλαθο των αχρήστων.

Στον δικό μας κλάδο η τηλεργασία χρησιμοποιείται εκτεταμένα προκειμένου η εργοδοσία από τη μία να μην υποχρεωθεί να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων ακόμα και μέσα σε συνθήκες πανδημίας και από την άλλη να παραμείνει γιατί εντατικοποιεί, απομονώνει, και ρίχνει ακόμα περισσότερα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων ενώ εξοικονομεί χρήμα για τους εργοδότες. Ακόμα και μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αποδείξαμε στην πράξη ότι είναι αναντικατάστατη η λειτουργία των συνδικάτων με φυσική παρουσία τόσο μέσα από τις μαζικές γενικές μας συνελεύσεις όσο και από την διαδικασία των εκλογών, όπου μετρήσαμε εκατοντάδες νέες εγγραφές που ξεπέρασαν τις 600  και αύξηση συμμετοχής κατά 326 ψήφους.

Η Ταξική Ενότητα που μπήκε μπροστά για την ίδρυση, την λειτουργία και την δράση του σωματείου και σε αυτές τις εκλογές είναι ενισχυμένη κατά 98 ψήφους και με μια επιπλέον έδρα στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Ένα ακόμα συνδικάτο που από την ίδρυσή του μαζί με εκατοντάδες άλλες οργανώσεις, συσπειρώνεται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, βγαίνει ενισχυμένο από την μάχη των αρχαιρεσιών που μας γεμίζει δύναμη και κουράγιο για τους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Ταυτόχρονα η ευθύνη που αναλαμβάνει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΗΠ που είναι πλέον το πρώτο μεγαλύτερο συνδικάτο του κλάδου στην Αττική και το δεύτερο σωματείο πανελλαδικά, να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων είναι πολύ μεγαλύτερη και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε οι αγώνες αυτοί σε κάθε εταιρεία του κλάδου αλλά και στο σύνολο των επιχειρήσεων, να υπερασπιστούν και να διευρύνουν τα δικαιώματά μας μέσα από το πλαίσιο δράσης, το σχέδιο της κλαδικής συλλογικής σύμβασης με την επικαιροποίηση που απαιτείται και την ακόμα καλύτερη και πιο μεθοδική οργάνωση και μαζικοποίηση του συνδικάτου μας.

Τα 10 νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι 9 νέοι αντιπρόσωποι στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, οι 9 νέοι αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε σε αυτή την γραμμή που χάραξε το ΠΑΜΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα, θα βγούμε μπροστά για κάθε ζήτημα που αφορά τους εργαζόμενους, κόντρα στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν με κριτήριο το δίκιο των εργαζομένων.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά με περισσότερες δυνάμεις:

• για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που κατοχυρώνουν μισθούς και δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς, για κλαδική σύμβασης εργασίας με βάση το προσχέδιο του Συνδικάτου
  • για επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης.  για να έχουμε σταθερό και συνεχές ωράριο, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο
  • για την κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, για να μην μονιμοποιηθεί η τηλεργασία
  • για όσο και για όσους ακόμα δουλεύουν με τηλεργασία να τηρούνται αυτοί οι όροι, χωρίς εξαιρέσεις, κατοχυρωμένες στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
  • για να επιστρέψουμε επιτέλους στους χώρους δουλειάς με μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας
  • για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας
  • για όρους δουλειάς που να μας επιτρέπουν να έχουμε δημιουργικό ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση, ψυχαγωγία
  • για να απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα της ίδιας μας της δουλειάς, της επιστήμης, της τεχνολογίας και όχι αυτά να γίνονται εργαλεία για την παραπέρα εντατικοποίηση, και εν γένει χειροτέρευση της ζωής μας
  • για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα
  • για να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις εγγραφής των σωματείων από την ΟΜΕ – ΟΤΕ και να γίνει η Ομοσπονδία τώρα κλαδική

Το συνδικάτο μας με βάση τις αλλαγές που πραγματοποίησε στο καταστατικό πλέον έχει 13 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο και με βάση την συμμετοχή αυξήθηκαν  κατά 3 οι αντιπρόσωποι στο ΕΚΑ και κατά 2 οι αντιπρόσωποι στην ΟΜΕ ΟΤΕ.

ΣΕΤΗΠ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2021 2019
RADICAL 299 4 148 2
TECH WORKERS 45
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 10

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...