Αλληλεγγύη στην Γενική Απεργία των Εργαζομένων της Γαλλίας στις 27 Γενάρη

0

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), μέλος της ΠΣΟ στην Ελλάδα, εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία των Γάλλων εργαζομένων στις 27 Γενάρη.

Οι εργαζόμενοι της Γαλλίας προχωρούν σε μαζικές, μαχητικές κινητοποιήσεις και απεργία στις 27 Γενάρη διεκδικώντας άμεση αύξηση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, καθώς και στήριξη των νέων και των ανέργων, κόντρα στη γαλλική κυβέρνηση που εφαρμόζει ακόμα πιο αυστηρούς όρους για το επίδομα ανεργίας. Τα αγωνιστικά σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν την ακρίβεια που και στην Γαλλία έχει χτυπήσει το λαϊκό εισόδημα ιδιαίτερα σε τομείς όπως τα βασικά είδη διατροφής αλλά και η ενέργεια και τα καύσιμα. Ενώ ταυτόχρονα διεκδικούν στήριξη και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, μέτρα προστασίας του λαού απέναντι στην πανδημία.

Όπως και στη Γαλλία, έτσι και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πολιτικές που εφαρμόζονται για την στήριξη της κερδοφορίας και την ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων οδηγούν σε μισθούς και συντάξεις εξαθλίωσης, που καθορίζονται με βάση με τις “αντοχές” των ομίλων. Η ακρίβεια και η υψηλή φορολογία των λαϊκών στρωμάτων μειώνουν ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα. Ενώ και στην Γαλλία ο λαός πληρώνει τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της υγείας με χιλιάδες νεκρούς την περίοδο της πανδημίας.

Απέναντι στην επίθεση κυβερνήσεων, κεφαλαίου και ΕΕ, χρειάζεται να δυναμώσει ο κοινός μας αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για μόνιμη-σταθερή δουλειά, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να δυναμώσει ο αγώνας των εργατών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς εξοπλισμούς, κόντρα στις πολιτικές που για τα κέρδη των ιδιωτικών πολυεθνικών μετατρέπουν την υγεία σε εμπόρευμα. Να δυναμώσει ο κοινός, συντονισμένος αγώνας των εργατών της Ευρώπης για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, όπου οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία των εργαζομένων της Γαλλίας στις 27 Γενάρη!

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.