Κυριακή, Απρίλιος 11

Αλληλεγγύη στην Απεργία των Εργαζομένων της Γαλλίας στις 17 Σεπτέμβρη

0
image_pdfimage_print

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μέλος της ΠΣΟ, που εκπροσωπεί το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Γαλλίας για την απεργία τους στις 17 Σεπτεμβρίου.

Στη Γαλλία όπως και στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις διαχειρίστηκαν την πανδημία για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και δεν πήραν μέτρα για την υγεία του λαού όπως για το δημόσιο σύστημα υγείας που υποβαθμίζεται εδώ και χρόνια, τις δημόσιες συγκοινωνίες κ.α. Την ίδια στιγμή που δίνουν νέα δώρα στο μεγάλο κεφάλαιο, χιλιάδες είναι οι απολύσεις εργαζομένων ενώ χιλιάδες άλλοι είδαν εκ περιτροπής εργασία, αναστολές συμβάσεων κ.α. 

Τα λεγόμενα έκτακτα μέτρα την περίοδο της καραντίνας ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία στο μεγάλο κεφάλαιο. Οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Γαλλία ετοιμάζουν νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα με όχημα τα “πλάνα ανάκαμψης”.

Σήμερα είναι ανάγκη να δυναμώσει σε όλη την Ευρώπη ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τη στρατηγική της ΕΕ ενάντια στους λαούς. Για να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγεία και τη ζωή του λαού και να μην πληρώσουμε ξανά την νέα οικονομική κρίση του καπιταλισμού. 

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του για την απεργία στις 17 Σεπτέμβρη στη Γαλλία.

Share.

Comments are closed.