Αγωνιστική Συνεργασία MONT PARNES: Να πάρουν ΤΩΡΑ πίσω όλα τα μέτρα που νομοθετούν και χτυπούν τις ΣΣΕ μας, καταργούν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Συναδέλφισσες-οι

Η κυβέρνηση με μία από τις πολλές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου των τελευταίων ημερών, δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να επιβάλουν μειώσεις μισθών έως και 50% με το γνωστό μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, που το ζούμε για τα καλά στο πετσί μας σχεδόν μια δεκαετία τώρα οι εργαζόμενοι του καζίνο Πάρνηθας.

Να πάρουν ΤΩΡΑ πίσω όλα τα μέτρα που νομοθετούν και χτυπούν τις ΣΣΕ μας, καταργούν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Σαν να μην φτάνουν οι φοροαπαλλαγές, η ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση-και όλα τα κόμματα που στηρίζουν το κεφάλαιο-για τις 40.000 απολύσεις που έγιναν το πρώτο 10ημερο με τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού, η απαλλαγή των εργοδοτών από την καταβολή μισθοδοσίας μπροστά στην πανδημία (αφού αυτό το αναλαμβάνει το κράτος με το «επίδομα» των 800 ευρώ για 45 μέρες), οι μειώσεις των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και μία σειρά τέτοια δώρα, τώρα τους στρώνουν το έδαφος για να εφαρμόσουν ότι μέτρο προκειμένου να γίνουν μόνιμες οι σαρωτικές αλλαγές σε όσα δικαιώματα των εργαζομένων είχαν απομείνει όρθια.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για στήριξη των εργαζομένων με το επίδομα  800 ευρώ για 2 μήνες (Μάρτιο-Απρίλιο) είναι ψίχουλα μπροστά στα εκατομμύρια που  παρέχουν σαν στήριξη στις μεγάλες επιχειρήσεις, είτε με χρήμα είτε επιπλέον μέτρα για να μην θιγούν στο ελάχιστο τα κέρδη τους.

Είναι ψίχουλα μπροστά στις ανάγκες μας αφού με αυτά τα χρήματα θα χρειαστεί να καλύψουμε τις πάγιες ανάγκες των οικογενειών μας (τροφή, ρεύμα, θέρμανση, ενοίκιο, κλπ) αλλά και όλα τα υπόλοιπα χρέη που δεν απαλλασσόμαστε (δάνεια, εφορίες). Κι αυτό γιατί ενώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους έτρεξαν και νομοθέτησαν ΑΜΕΣΑ από τις 9/3 άλλα για τους εργαζόμενους ακόμα δεν έχουν νομοθετήσει αναστολή δανειακών και άλλων υποχρεώσεων (ενέργεια-ύδρευση-τηλεπικοινωνίες) τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότεροι πλέον δεν έχουν κανένα άλλο εισόδημα πέρα από τα 800 ευρώ.

ΑΚΟΜΑ και για το δώρο Πάσχα που είναι λεφτά που τα έχουμε δουλέψει, σκέφτηκαν την τσέπη των εργοδοτών και όχι την τσέπη των εργαζομένων που το έχουμε ανάγκη και το περιμένουμε πως και πώς για να καλύψουμε τρύπες όπως κάθε χρόνο.

Η ατομική ευθύνη που επικαλούνται για την προστασία μας, δεν μπορεί να κρύψει την κρατική ευθύνη, τις ελλείψεις στην δημόσια υγεία(νοσοκομεία ιατροφαρμακευτικό υλικό, νοσηλευτικό προσωπικό), την έλλειψη  πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Για άλλη μια φορά θέλουν να πληρώσουμε εμείς τα ΣΠΑΣΜΕΝΑ τους .

Απαιτούμε:

  • Να καλυφθούν στο ακέραιο οι μισθολογικές μας απώλειες με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας.
  • Να πάρουν πίσω την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που επιβάλλει τη μείωση των μισθών μας στο 50% και κάθε άλλο αντεργατικό μέτρο.
  • Να πληρωθεί στην ώρα του και στο ακέραιο το δώρο Πάσχα.
  • Να επιταχτούν νοσηλευτικά κρεβάτια, χειρουργεία, εργαστήρια, όλες οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, μαζί με το προσωπικό τους, και να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο χωρίς καμία αποζημίωση στους ιδιώτες κλινικάρχες.
  • Να επιταχθούν οι μεγάλες διαγνωστικές μονάδες του ιδιωτικού τομέα. Ιδιαίτερα τα διαγνωστικά test για τον κορονοϊό να γίνονται σύμφωνα με τα επιστημονικά κριτήρια και τις κρατικές κατευθύνσεις σε όλο τον πληθυσμό.
  • Να ενταχθούν υποχρεωτικά οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί και ιδιαίτερα των ειδικοτήτων πνευμονολογίας και παθολογίας στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Να αξιοποιηθούν για την δωρεάν περίθαλψη του λαού – που δεν απαιτείται νοσηλεία – στα ιατρεία τους και με κατ’ οίκον επισκέψεις.
  • Να επιταχτούν όλα τα αναγκαία υλικά υγιεινής, προστασίας, τεχνολογικού εξοπλισμού για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και των υγειονομικών.
  • Να επιταχτούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.
  • Να ενισχυθεί επαρκώς με προσωπικό και μέσα η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι». Να αξιοποιηθούν και οι φοιτητές-σπουδαστές των σχολών υγείας, που είναι σε μεγάλα έτη, μαζί με το αντίστοιχο διδακτικό προσωπικό».

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ

Δυναμώνουμε Τη Φωνή Μας Για Μέτρα Προστασίας Της Υγείας

Όλων Των Εργαζομένων, Όλου Του Ελληνικού Λαού