Ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος

0

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας και εντείνοντας την αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση κατέθεσε στη Βουλή σήμερα 19/3/2010 τους βασικούς άξονες ανατροπής του ασφαλιστικού συστήματος που προωθούν :

 

  • Αύξηση των ορίων ηλικίας μέσω της παραμονής στην εργασία και μετά την κατοχύρωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, λόγο των συντάξεων πείνας. Καταργούνται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
  • Εξίσωση, ξεκινώντας από το Δημόσιο των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών.
  • Δραστική Μείωση των συντάξεων με την καθιέρωση βασικής σύνταξης πείνας, εφαρμογής της «ανταποδοτικής» σύνταξης πως θα υπολογίζεται στο σύνολο του εργάσιμου βίου των εργαζομένων.
  • Πετσόκομα των Βαρέων – Ανθυγιεινών επαγγελμάτων και των αναπηρικών συντάξεων. Κανένας δεν εξαιρείται.
  • Δραστική αφαίμαξη του πενιχρού εισοδήματος των εργαζομένων και συνταξιούχων με την απεμπλοκή των Ταμείων από τις δαπάνες υγείας και την μεταφορά τους στην τσέπη των εργαζομένων. Ψαλιδίζονται παραπέρα οι δωρεάν ιατροφαρμακευτικές παροχές.

 

Η αναμενόμενη εξέλιξη στο ασφαλιστικό σε συνδυασμό με την προκλητική σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που χωρίς περιστροφές δήλωσε ότι η αντεργατική επίθεση δεν θα έχει τελειωμό, καταρρίπτει τις όποιες αυταπάτες μπορεί να υπήρχαν για το ρόλο και την αποστολή της Κυβέρνησης.

Ουδείς εργαζόμενος και κανένας συνταξιούχος δεν βγαίνει αλώβητος από αυτή την επίθεση.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους σε ξεσηκωμό να μην περάσει η αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να οργανώσουν την συζήτηση- ενημέρωση των εργαζομένων και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να οργανώσουν τις νέες κινητοποιήσεις τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.