Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου

Οι προτάσεις του ΠΑΜΕ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

0
image_pdfimage_print

Μαζική, δυναμική απάντηση στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τώρα.

ü      Όλοι και όλες για την επιτυχία της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας στις 15 Ιούνη και στην συγκέντρωση στις 10 πμ στην Ομόνοια.

ü      Κλιμάκωση με 48ωρη απεργία κατά τη συζήτηση των μέτρων στην ολομέλεια της βουλής.

ü      Πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, παντού με επίκεντρο τους τόπους δουλειάς, τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις εκεί που κρίνεται η ταξική πάλη.

ü      Κοινωνική λαϊκή συμμαχία, κοινό απεργιακό μέτωπο εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νέων γυναικών. Όλοι μαζί για να μην περάσουν τα βάρβαρα νέα μέτρα, για την προστασία της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

 

Σήμερα 10 Ιούνη στην συνεδρίαση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απαίτησαν την σαφή καταδίκη των νέων βάρβαρων μέτρων του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος», την κλιμάκωση της πάλης με στόχο την πλουτοκρατία, την ΕΕ και τα κόμματα της.

Ø      Τόνισαν ότι είναι αδήριτη ανάγκη η γενική απεργία στις 15 Ιούνη να στεφθεί από πρωτόγνωρη επιτυχία, να πάρει τα χαρακτηριστικά της γενικευμένης εργατικής λαϊκής αντεπίθεσης, να πολιτικοποιηθεί, να συμβάλλει στην όξυνση της ταξικής πάλης στην ανάδειξη του άλλου δρόμου ανάπτυξης.

Ø      Πρότειναν κλιμάκωση της πάλης με 48ωρη απεργία κατά την συζήτηση των μέτρων στην ολομέλεια της Βουλής.

 

Η πρόταση αυτή του ΠΑΜΕ δεν υιοθετήθηκε από τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και οι όποιες αποφάσεις παραπέμφθηκαν στην συνεδρίαση των οργάνων.

Όμως όλοι μαζί ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ομόφωνα συμφώνησαν να συμμετέχουν στις «κινητοποιήσεις» της ξεπουλημένης Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) στις 21 Ιούνη. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ πως το πλαίσιο της ΣΕΣ είναι προβληματικό, δεν είναι καθαρό. Είναι όμως ανάγκη να συμπορευτούν μαζί της.

Στην πρόταση εκ μέρους του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) με διάφορα τερτίπια για Δημοψήφισμα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τόνισαν. Καμιά συναίνεση, καμιά συνδιαχείρηση της κρίσης, καμιά αποδοχή εκβιαστικών διλλημάτων η δημοψηφίσματος.

Λύση υπάρχει και βρίσκεται στην οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση που θα φτάνει μέχρι την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των μονοπωλίων.   

 

Share.

Comments are closed.