1

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

 

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες, ξεσηκωθείτε

Οι ιδιωτικοποιήσεις του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις όσο και αν τους σφαγιάζει κυριολεκτικά με τις χιλιάδες απολύσεις- μετατάξεις, με τις δραματικές μειώσεις μισθών, με την κατάργηση των ΣΣΕ, των ωραρίων και των κανονισμών, με την γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας. Μας αφορούν όλους, γιατί οι τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις τους μας χτυπούν αλύπητα.

Μας χτυπούν : Α) Με νέες αυξήσεις- φωτιά στα εισιτήρια. Στον ΟΣΕ από 50% έως και 200% από 1-1-2011 και στις αστικές συγκοινωνίες από 1-2-2011 ακριβαίνουν 20% τα απλά εισιτήρια, 40% τα διάρκειας 90΄και 30% οι κάρτες. Θα ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις στην πορεία. Β) Με συγχωνεύσεις και καταργήσεις δρομολογίων. Στον ΟΣΕ κόβονται τα δρομολόγια Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας και άλλα περιφερειακά. Στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας ήδη έχει ξεκινήσει ο ΟΑΣΑ την υλοποίηση ενός προγράμματος καταργήσεων, συγχωνεύσεων και μειώσεων της συχνότητας των δρομολογίων σε πάνω από 50 λεωφορειακές γραμμές και έπεται συνέχεια. Γ) Με κατάργηση των μειωμένων και «ελευθέρας» εισιτηρίων για ειδικές κατηγορίες ή ευπαθείς ομάδες του λαού (άποροι, ανάπηροι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, φαντάροι, φοιτητές, μαθητές, κλπ). Το αντιλαϊκό αυτό μέτρο θα πλήξει οικονομικά χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που ήδη τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Δ) Με την αύξηση των κινδύνων για ατυχήματα (όπως αυτό του πρόσφατου εκτροχιασμού τρένου στον Αχλαδόκαμπο με έναν νεκρό), εξαιτίας της δραστικής μείωσης του προσωπικού και της εντατικοποίησης της δουλειάς, της μείωσης των δαπανών συντήρησης και ανανέωσης των οχημάτων, κλπ. Φυσικά υπάρχουν και πολλές ακόμα αρνητικές επιπτώσεις.

Εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συντονισμό με το μεγάλο κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ,ΕΚΤ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ συγκροτούν το μαύρο μέτωπο που μας έχει κηρύξει τον πόλεμο. Γι αυτό παίρνει ταυτόχρονα με τη μορφή της αντιλαϊκής καταιγίδας μέτρα που δεν έχουν τελειωμό, που χτυπούν βάναυσα όλες τις πλευρές της ζωής μας, που μας γεμίζουν όλο και μεγαλύτερα βάσανα, που σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση ενώ ταυτόχρονα δίνει συνεχώς νέα προνόμια, νέα κίνητρα στο κεφάλαιο. Η πολιτική της υπηρετεί με συνέπεια τα μονοπώλια και εξασφαλίζει την αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητά τους, το ξεπέρασμα της κρίσης σε όφελός τους, τη διαιώνιση της δικτατορίας τους σε βάρος του λαού.

Το ΠΑΜΕ σας καλεί να εγκαταλείψετε οριστικά το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. Όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Να ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!! Να συσπειρωθείτε μαζί μας!! Να παλέψουμε για μια άλλη πολιτική ανάπτυξης σε όφελος του λαού που θα καταργήσει τα μονοπώλια. Για μια πολιτική λαϊκής οικονομίας που ο σιδηρόδρομος, οι αστικές συγκοινωνίες, οι Μεταφορές συνολικά αλλά και οι άλλοι στρατηγικοί τομείς όπως η Ενέργεια, οι Τηλεπικοινωνίες, ο ορυκτός πλούτος, το νερό, κλπ, θα γίνουν λαϊκή περιουσία και με βασικό εργαλείο τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο θα ικανοποιούν αποκλειστικά τις λαϊκές ανάγκες με επαρκή σε ποιότητα και ποσότητα υπηρεσίες και προϊόντα πάμφθηνα ή δωρεάν και με εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα.

Ο μόνος δρόμος και τρόπος για να γίνει αυτό είναι να απλώσει και να ριζώσει βαθύτερα η λαϊκή συμμαχία των εργατών-αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ- φτωχομεσαίων αγροτών-σπουδαστών- γυναικών. Συμμαχία που θα συγκρούεται σταθερά και ανυποχώρητα με τα μονοπώλια , με τα κόμματά τους (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ, κλπ) και τους μηχανισμούς τους (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΝΑΤΟ, κλπ), ώσπου να ανατρέψει οριστικά τη βάρβαρη πολιτική τους και να πάρει στα άξια χέρια της τη λαϊκή εξουσία των παραγωγών του πλούτου.

Εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Το ΠΑΜΕ σας καλεί ΤΏΡΑ να δώσουμε τη μάχη και για την απόκρουση της ιδιωτικοποιήσεων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ). Δεν πρέπει να την αφήσουμε μόνο στις πλάτες των εργαζομένων στον ΟΣΕ και τις αστικές συγκοινωνίες. Δεν μπορούν μόνοι τους να τα βγάλουν πέρα. Η μάχη αυτή πρέπει να γίνει υπόθεση των ταξικών συνδικάτων, όλου του λαϊκού κινήματος, όλου του λαού. Θέλει συντονισμό και κοινή δράση της συμμαχίας ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ παντού. Δεν μπορούμε επίσης να την αφήσουμε στα χέρια των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στα χέρια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής που ακολουθούν υπηρετεί τα μονοπώλια και οδηγεί στην ήττα. Η γραμμή του ΠΑΜΕ, η γραμμή της ταξικής πάλης, της ανυπακοής και της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων είναι μονόδρομος και ελπίδα για τους εργαζόμενους.

Σας καλούμε όλους σε συσπείρωση στα ταξικά σωματεία, σε επιτροπές του ΠΑΜΕ, σε σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς, σε λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, παντού να οργανώσουμε την πάλη για να αντιπαλέψουμε την πολιτική της ΕΕ, του μνημονίου, των μονοπωλίων. Για να αποκρούσουμε συνολικά την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Για να παρεμποδίσουμε την υλοποίησή τους. Για να αντιταχθούμε στις αυξήσεις των εισιτηρίων, στις καταργήσεις και περικοπές δρομολογίων, στην κατάργηση των εκπτώσεων και των ελευθέρας. Για να πούμε αποφασιστικό όχι στις απολύσεις, στις μετατάξεις, στις μειώσεις μισθών, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στην κατάργηση των ΣΣΕ , των ωραρίων, και των κανονισμών εργασίας για τους εργαζόμενους.

Το ΠΑΜΕ σας καλεί όλους σε σκληρό ταξικό αγώνα για να επιβάλλουμε: Δωρεάν μετακίνηση όλη την ημέρα των ανέργων, των συνταξιούχων, των απόρων, των πολυτέκνων, των αναπήρων, των φοιτητών, των μαθητών, των φαντάρων και άλλων ευπαθών ομάδων. Δωρεάν μετακίνηση όλων των εργαζομένων σε πρώτη φάση το πρωϊ, τις ώρες που πάνε στη δουλειά τους. Την οριστική απόσυρση των σχεδίων της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών. Την παρεμπόδιση της αποφασισμένης με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ.

Η κλιμάκωση του συντονισμένου αγώνα μας με μαζικό ταξικό ξεσηκωμό απέναντι στον πόλεμο που έχουν κηρύξει είναι ο δικός μας μονόδρομος με νικηφόρα προοπτική. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Είμαστε οι πολλοί τα εκατομμύρια που παράγουμε τον πλούτο της κοινωνίας άρα έχουμε και τη δύναμη. Αν την αξιοποιήσουμε οργανωμένα είναι βέβαιο ότι θα νικήσουμε.

ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ –ΚΡΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΉ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ