Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αργολίδας : Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων εδώ και τώρα

Δημοσιεύτηκε στις

Ακόμα ένα σοβαρό ατύχημα έγινε σε εργοστάσιο του κλάδου που έρχεται να προστεθεί σε μακριά αλυσίδα των εργατικών ατυχημάτων που έχουν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ή και τον θάνατο των εργαζομένων. Το σοβαρό ατύχημα έγινε την Τρίτη 15/12/2020 στις εγκαταστάσεις του πυρηνελαιουργείου “ΕΛΣΑΠ” στο Ναύπλιο όπου έγινε  ισχυρή έκρηξη σε λέβητα ο οποίος εξερράγη και εκσφενδονίστηκε σε χωράφι. Το  αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός ενός συνάδελφου και από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε νέα θύματα.

Το τελευταίο διάστημα τα εργατικά ατυχήματα πυκνώνουν με τραγική συνέπεια το σακάτεμα ή και το θάνατο εργατών. Αυτό είναι αποτέλεσμα του αδυσώπητου ανταγωνισμού των βιομηχανιών,που στο “κυνήγι”του μέγιστου κέρδους, αδιαφορούν ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή.

Η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ατελείωτες υπερωρίες,οι ελλειμματικές ή και ανύπαρκτες συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς,ο αποδεκατισμός των ελεγκτικών μηχανισμών, η διάλυση του ΕΛΙΝΥΑΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας),είναι οι πραγματικές αιτίες που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μας.

Μοναδικοί υπεύθυνοι είναι η μεγαλοεργοδοσία και οι κυβερνήσεις που λειτουργούν και εφαρμόζουν πολιτικές με μοναδικό κριτήριο το κέρδος των μεγαλεργοδοτών και ζυγίζουν τα πάντα στη λογική «κόστους- οφέλους».

Απέναντι σε αυτή την λογική, οι εργαζόμενοι προτάσσουμε τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες!

Για να γυρίζουμε στο σπίτι μας ασφαλείς και υγιείς, μαζικά και οργανωμένα με το Συνδικάτο μας απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Πραγματικές, ουσιαστικές και με επιστημονικά κριτήρια συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να μη συμβεί άλλο ατύχημα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο και σε κάθε χώρο δουλειάς.
  • Η εργοδοσία της “ΕΛΣΑΠ”, να φροντίσει και να αναλάβει το κόστος για ό,τι χρειαστεί ο συνάδελφος μέχρι την πλήρη αποκατάστασή του από το ατύχημα.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εντατικοποίηση των ελέγχων από το Τμήμα Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας της Επιθεώρησης Εργασίας.

Περισσότερα

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Διοργάνωση λαχειοφόρου για οικονομική ενίσχυση

Tο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διοργανώνει λαχειοφόρο με δώρα 1 αρνί, 1 τάμπλετ, 2 κινητά...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας: 10 Απρίλη γενική απολογιστική συνέλευση

Το Σωματείο  Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Αιτωλοακαρνανίας καλεί τα μέλη του σε Γενική Απολογιστική Συνέλευση  την...

Σωματείο Εργαζ. στις Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Δ. Κελαϊδίτης ΕΠΕ: 1η Απρίλη έκτακτη γενική συνέλευση στο χώρο του σφαγείου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1  ΑΠΡΙΛΙΟΥ   12:00 - 15:00 ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ  ΘΕΜΑΤΑ: Σχεδιασμός δράσης για...