Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου

Εκατοντάδες εργαζόμενοι ναυτεργάτες πετιούνται στο δρόμο

0
image_pdfimage_print

 

Το ΠΑΜΕ θεωρεί δίκαιη την οργή και την αγανάκτηση που πνίγει εκατοντάδες εργαζόμενους ναυτεργάτες που πετιούνται στο δρόμο απλήρωτοι, θύματα της απληστίας του εφοπλιστή Αγούδημου, στα οκτώ πλοία της εταιρίας “GA FERRIES” μαζί με τους 45 υπαλλήλους της αφού ήδη άρχισε η αναγκαστική κατάσχεση της. Ο συγκεκριμένος εφοπλιστής αφού ξεζούμισε τους εργαζόμενους και τους χιλιάδες νησιώτες, χρόνια τώρα. Αφού ξεκοκάλισε εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις χρόνια τώρα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τους παράτησε στο έλεος της τύχης τους και «σάλπαρε» για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Την ίδια στιγμή η πολυεθνική Thyssen Krupp, ιδιοκτήτρια των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (χαρακτηρίστηκε σαν «η πιο επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση του ΠΑΣΟΚ»), καταγγέλλει την σύμβασή της με το δημόσιο για παραγγελίες του πολεμικού ναυτικού (περί υποβρυχίων) απειλώντας και εκβιάζοντας για εκατοντάδες ευρώ και άλλες αξιώσεις (νέες παραγγελίες). Παίζουν χοντρό πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων αφού απειλείται η συνέχιση της λειτουργίας του ναυπηγείου και 1400 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να πεταχτούν στο δρόμο. Ένοχη και σε αυτήν την περίπτωση είναι η αντεργατική πολιτική που υλοποιείται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Είναι τα πιο πρόσφατα παραδείγματα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας, όπου εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τη νύφη (κρίση) και όχι μόνο και μάλιστα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Μετά τις εκλογές ανεξάρτητα του ποιος θα αναλάβει την συνέχιση της αντεργατικής πολιτικής ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ένα είναι βέβαιο ότι μαύρες μέρες περιμένουν τους εργαζόμενους. Αν δεν δώσουν δυνατή απάντηση στο δικομματισμό και τα στηρίγματα του, με την ψήφο τους στις 4 Οκτώβρη. Αν η ψήφος δεν γίνει όπλο στα χέρια του εργάτη και της εργάτριας, ενάντια στην αντεργατική πολιτική και τους εκφραστές της, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αν η ψήφος δεν δημιουργήσει προϋποθέσεις και δεν ανοίξει δρόμο για την ανασύνταξη του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος και δεν μετατραπεί σε κυματοθραύστη της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργάτες και τις εργάτριες να σταματήσουν με τον αγώνα τους και την ψήφο τους τα μετεκλογικά σχέδια του κεφαλαίου. Να αξιοποιήσουν την πολύχρονη πείρα τους. Να αγωνιστούν για το δικό τους δρόμο ανάπτυξης, όπου ο πλούτος θα πηγαίνει στον παραγωγό του για την ικανοποίηση των αναγκών του. Μόνο τότε θα σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων από την πλουτοκρατία και θα ανοίξει ο δρόμος για την δική τους εξουσία.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.