ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Εργαζόμενες – Εργαζόμενοι, Έλληνες και μετανάστες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ 24 Φλεβάρη όλοι, όλες στην απεργία και στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στην Ομόνοια στις 12 το μεσημέρι

Για να αποκρούσουμε το αντεργατικό τσουνάμι στους μισθούς, το ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στο ίδιο το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες,

Η πιο αντεργατική, η πιο άθλια κυβέρνηση των τελευταίων 10ετιών μαζί με τους «γύπες» του μεγάλου κεφαλαίου, Έλληνες και Ευρωπαίους, έχουν ορμήσει σε ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις μας.

  • Καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Μειώνουν τις συντάξεις, θεσπίζουν μια σύνταξη πτωχοκομείου, μειώνουν και υποβαθμίζουν τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, ασφάλισης και πρόνοιας.

  • Μειώνουν τους μισθούς και τα μεροκάματα και λεηλατούν ό,τι έχει απομείνει, εξαπολύοντας μια καταιγίδα ανατιμήσεων και ακρίβειας σε βενζίνες, φάρμακα, εισιτήρια, σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

  • Μειώνουν στις 6000 ευρώ το αφορολόγητο όριο μέσω των αποδείξεων και εξαπολύουν μια φορολογική επιδρομή στα πλατιά λαϊκά στρώματα. Την ίδια ώρα μειώνουν τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου από το 25% στο 20% και «ταΐζουν» με δισεκατομμύρια ευρώ τις γερμανικές και γαλλικές πολεμικές βιομηχανίες.

Και σα να μη φτάνουν αυτά, ετοιμάζονται να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Να απελευθερώσουν εντελώς το όριο των απολύσεων, να καταργήσουν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, το επίδομα αδείας, να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία, να απελευθερώσουν εντελώς τα ωράρια εργασίας.

ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ:

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

  • Είναι κατασκευασμένο παραμύθι ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουμε τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και Ε.Ε. Τα στηρίζουν οι εργοδότες, οι ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, κάποιοι καλοθρεμμένοι δημοσιογράφοι των μεγαλοεργολάβων της ενημέρωσης, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί όπως το Δ.Ν.Τ., η Παγκόσμια Τράπεζα κλπ.

  • Είναι ψέμα ότι αυτά τα μέτρα είναι αναγκαία και προσωρινά. Τα είχαν προαποφασίσει εδώ και χρόνια και αξιοποιούν την κρίση για να τα επιβάλλουν. Είναι μέτρα αναγκαία μόνο για τους καπιταλιστές, Έλληνες και ξένους. Όχι μόνο θα παραμείνουν μετά την κρίση, αλλά θα δημιουργήσουν την ανάγκη για ακόμα χειρότερα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.

  • Είναι αθλιότητα ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ότι σώζουν την πατρίδα, αυτοί που αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώνουν τις συντάξεις και τους μισθούς, ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, στέλνουν τα παιδιά μας στην ανεργία, κάνουν κόλαση τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Από ποιόν τη σώζουν; Από το λαό της;;; Το μόνο που σώζουν είναι τα κέρδη των καπιταλιστών. Πατριωτικό είναι ό,τι συμφέρει τους εργαζόμενους και όχι τα ντόπια και ξένα μονοπώλια.

Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες,

Το μαύρο αντιδραστικό μέτωπο κυβέρνησης και Ε.Ε., των καπιταλιστών, ντόπιων και ξένων, της ξεπουλημένης εργατικής αριστοκρατίας σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που στηρίζει την κυβέρνηση και εκτιμά ότι τα μέτρα κινούνται σε θετική κατεύθυνση, είναι αδίστακτο. Δε θέλει μόνο να πληρώσουμε τα σπασμένα της δικής τους κρίσης. Θέλει την υποταγή τη δική μας και των παιδιών μας για τις επόμενες 10ετίες.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: το δικό μας κοινωνικό μπλοκ, τη δική μας κοινωνική συμμαχία. Το ενιαίο μέτωπο εργαζομένων – αυτοαπασχολούμενων μικροβιοτεχνών και εμπόρων, φτωχών και μεσαίων αγροτών συγκροτείται και δυναμώνει.

Εργαζόμενε – Εργαζόμενη,

Μη δέχεσαι να σε απειλούν, να σε τρομοκρατούν, να σου μιλάνε οι χορτάτοι, οι κλέφτες του δικού σου μόχθου για θυσίες και λιτότητα.

Ούτε βήμα πίσω. Αν τώρα τους φοβηθείς, δεν πρόκειται να σε λυπηθούν. Σπάσε την τρομοκρατία. Μόνο με ταξική συστράτευση, λαϊκή συμμαχία και πολιτική αντεπίθεση μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να ανατρέψουμε την αντεργατική πολιτική τους.

Έχε εμπιστοσύνη στη δύναμή σου – Δυνάμωσε πιο πολύ το ΠΑΜΕ, την κοινωνική λαϊκή συμμαχία. Έλα μαζί μας στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ να απαιτήσουμε:

  • Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, για εμάς και τα παιδιά μας.

  • 1.400€ βασικό μισθό, 1.120€ βασική σύνταξη και επίδομα ανεργίας.

  • Δημόσιες, δωρεάν και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας.

  • Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

  • Να αποσυρθούν τώρα τα αντεργατικά μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Περισσότερα

30 Μάρτη – Μέρα της Παλαιστινιακής Γης, Μέρα Παγκόσμιας Αλληλεγγύης

Στις 30 Μάρτη, μετατρέπουμε την Μέρα της Παλαιστινιακής Γης σε μέρα δράσης και αλληλεγγύης...

Κινητοποιήσεις σε ΚΑΤ – Ευγαγγελισμό ενάντια στις φιέστες για τα επί πληρωμη απογευματινά χειρουργεία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Ευαγγελισμός ενάντια στις φιέστες της κυβέρνησης για...