ΚΑΛΕΣΜΑ προς την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα

0
image_pdfimage_print

             Κ Α Λ Ε Σ Μ Α                 

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Ο αγώνας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας είναι και δικός μας αγώνας, γιατί οι τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις από την πολιτική της κυβέρνησης μας χτυπούν όλους αλύπητα. Μας χτυπούν με τις νέες αυξήσεις- φωτιά στα εισιτήρια, με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δρομολογίων, με την κατάργηση των μειωμένων και «ελευθέρας» εισιτηρίων για ειδικές κατηγορίες του λαού (άποροι, ανάπηροι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, φαντάροι, φοιτητές, μαθητές, κλπ), με την αύξηση των κινδύνων για ατυχήματα,  κλπ.    

Το ΠΑΜΕ σας καλεί ΤΏΡΑ να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την απόκρουση της ιδιωτικοποίησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Για την οριστική απόσυρση των σχεδίων της κυβέρνησης. Δεν πρέπει να την αφήσουμε μόνο στις πλάτες των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Να γίνει υπόθεση των ταξικών συνδικάτων, όλων των φορέων του λαϊκού κινήματος, όλου του λαού, της συμμαχίας ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ. Να πάρουμε παντού αποφάσεις: σε γενικές συνελεύσεις, σε επιτροπές αγώνα, σε λαϊκές επιτροπές, σε συνελεύσεις χώρων δουλειάς, σε ΔΣ λαϊκών φορέων, για να στηρίξουμε ενεργητικά και μαχητικά τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες. Να εκφράσουμε πολύμορφα την αλληλεγγύη μας. Για να μην περάσει η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων που επιδιώκει η κυβέρνηση με τη στήριξη της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης και των αστικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Να πάρουμε αποφάσεις για κοινές πρωτοβουλίες που να βάζουν εμπόδια στην υλοποίηση αυτών των εγκληματικών σχεδίων.

 

Σας καλούμε σε πάλη ταξική για να αντιταχθούμε στις αυξήσεις των εισιτηρίων, στις καταργήσεις και περικοπές δρομολογίων, στην κατάργηση των εκπτώσεων και των ελευθέρας στα εισιτήρια. Για να πούμε αποφασιστικό όχι στις απολύσεις, στις μετατάξεις, στις μειώσεις μισθών, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στην κατάργηση των ΣΣΕ και των κανονισμών εργασίας για τους εργαζόμενους.  

 

Σας καλούμε σε σκληρό αγώνα για αστικές συγκοινωνίες ποιοτικές, γρήγορες, φθηνές, ασφαλείς για όλους μας. Με δωρεάν μετακίνηση όλη την ημέρα των ανέργων, των συνταξιούχων, των απόρων, των πολυτέκνων, των αναπήρων, των φοιτητών και των μαθητών, των φαντάρων και άλλων ευπαθών ομάδων. Με δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων κατά τις ώρες που πάνε και γυρίζουν από τη δουλειά τους. Με εργαζόμενους επαρκείς σε αριθμό και με πλήρη δικαιώματα.

 

Εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Σας καλούμε όλους σε συσπείρωση στα ταξικά σωματεία, σε επιτροπές του ΠΑΜΕ, σε σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς, σε λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, παντού να οργανώσουμε την πάλη για να αντιπαλέψουμε συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης, του μνημονίου, των αντιλαϊκών ανατροπών, των ιδιωτικοποιήσεων. Για να παρεμποδίσουμε την υλοποίησή τους.

Η κυβέρνηση είναι υπηρέτης των μονοπωλίων. Γι αυτό σε συντονισμό με το μαύρο μπλοκ ΕΕ, ΔΝΤ,ΕΚΤ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ μας έχει κηρύξει τον πόλεμο. Γι αυτό παίρνει ταυτόχρονα και με τη μορφή της αντιλαϊκής καταιγίδας μέτρα που δεν έχουν τελειωμό, που χτυπούν βάναυσα όλες τις πλευρές της ζωής μας,  που μας γεμίζουν όλο και μεγαλύτερα βάσανα, που σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Είναι χρέος δικό μας απέναντι σε αυτό τον πόλεμο να  μην μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια ηττοπαθείς και μοιρολάτρες, όπως μας καλούν οι σειρήνες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και όλοι αυτοί που θέλουν μια καλύτερη διαχείριση του σάπιου συστήματος. 

 Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας, στο δίκιο μας να οργανώσουμε και να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας. Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Να συγκρουστούμε αποφασιστικά και ανυποχώρητα με τα μονοπώλια, με την βάρβαρη πολιτική που τα υπηρετεί και με την ενωμένη ταξική μας πάλη να την ανατρέψουμε και να ανοίξουμε το δρόμο για μια πολιτική αποκλειστικά σε όφελος του λαού, όπου οι αστικές συγκοινωνίες, οι μεταφορές συνολικά και άλλοι στρατηγικοί τομείς (ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, κλπ) θα γίνουν λαϊκή περιουσία και θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

 ΟΧΙ στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΏΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ –ΚΡΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

 

 

ΠΑΜΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Share.

Comments are closed.